formacio-professionalLa ministra d’Educació i Joventut, Roser Suñé, ha participat aquest dimarts a una nova edició de la jornada de portes obertes al Centre de Formació Professional d’Aixovall. Aquesta jornada serveix per donar a conèixer als joves i famílies del país l’oferta formativa de la formació professional del sistema educatiu andorrà.

Aquest curs el centre compta amb 186 nois i noies que cursen els estudis per obtenir el Diploma d’Ensenyament Professional (DEP) i el títol de Batxillerat Professional (BP) en cinc branques professionals: activitats esportives i de lleure, estètica, cosmètica i perfumeria, microinformàtica i xarxes, sanitària i social i secretariat multilingüe.

La renovació del marc curricular de la FP, la publicació dels nous programes, la diversificació de les vies d’obtenció de les titulacions i la implantació de la prova oficial del batxillerat professional (POBpro), són algunes de les mesures que el Ministeri d’Educació i Joventut ha impulsat per reforçar la Formació Professional del sistema educatiu andorrà.

Des del curs passat, els alumnes que cursin el batxillerat professional han de passar la POBpro per a obtenir el seu diploma. Amb la implementació d’aquesta prova d’estat el Ministeri assoleix un triple objectiu: regular l’obtenció del títol de batxiller professional, formalitzar l’equiparació del batxillerat professional amb el batxillerat general i facilitar l’accés a l’ensenyament superior.

Actualment, el títol de Batxiller del sistema educatiu andorrà està reconegut a l’estat espanyol i a l’estat francès. Aquest curs el ministeri també ha anunciat el desplegament del batxillerat professional en activitats esportives i de lleure que preveu posar en funcionament el setembre de 2015. La nova titulació completarà aquesta branca formativa i complementarà les formacions que ofereix l’Escola de Formació de Professions Esportives i de Muntanya (EFPEM) en aquest àmbit.

8Foto: S.F.G.)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada