sunye2La ministra d’Educació i Joventut, Roser Suñer ha comparegut avui davant la comissió legislativa d’Educació en què ha parlat del Fòrum Nacional de la Joventut. La manca de quòrum i la complexitat estructural fa que no acabi de rutllar. Sense anar més lluny, ahir se n´havia de renovar el consell d’associacions i no hi va haver prou participants, fet que afecta l´òrgan que encapçala el fòrum, la taula permanent. Amb tot plegat, la presidenta ha excedit els límits d´edat i de mandats. La ministra de Joventut ha decidit, doncs, modificar la llei que el regula.

La ministra Roser Suñé ha comparegut davant la comissió legislativa d’Educació per exposar la voluntat de modificar la llei que regula el Fòrum Nacional de la Joventut, un organisme autònom finançat per l´estat que ha de canalitzar les inquietuds i les iniciatives dels joves.

Actualment es compon de tres organismes: una assemblea on poden participar tots els joves d´entre setze i 29 anys i un consell format per les associacions juvenils legalment constituïdes. Amb representants d´aquestes dues parts s´elegeix la taula permanent, que presideix el fòrum.

Des que es va crear al 2007, hi ha hagut faltes reiterades de quòrum per renovar-les i la complexitat de la llei que les regula encara ho ha obstaculitzat més. Per això, la ministra proposa simplificar-ho. Assegura que “hauríem de començar per analitzar si han d’existir la taula i els dos estaments que l’alimenten i, potser en una primera fase alimentar-la des d’un sol grup per fer-la més efectiva”. Creu que ara el sistema és massa feixuc. Les convocatòries de les reunions, per exemple, s’han de fer via BOPA i amb un mes d’antelació.

Sense anar més lluny, ahir no hi va haver quòrum per renovar el consell d’associacions, cosa que alhora impedeix renovar la taula permanent, presidida per una persona que ja ha excedit els límits d´edats i de mandats. Roser Suñé ha anunciat que iniciarà una ronda de converses amb totes les parts implicades per simplificar la llei i l´estructura organitzativa del fòrum. La reforma es preveu que estigui llesta a la tardor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada