Suñé participa a la conferència ministerial sobre el procés de Bolonya

La ministra d’Educacio i Joventut, Roser Suñé, participa a la conferència ministerial sobre el procés de Bolonya que es desenvolupa entre avui i demà a Bucarest. La Conferència ministerial de Bucarest s’organitza per donar seguiment a les accions comunes que els 47 països que participen en el procés de Bolonya han efectuat aquest darrers dos anys, després de la trobada a Viena, el 2010.

L’Espai Europeu d’Enseyament Superior representa l’establiment d’una Europa del coneixement per afavorir el creixement i la cohesió social mitjançant l’educació i la formació dels ciutadans; l’establiment d’un sistema educatiu de qualitat en paral·lel amb la investigació; l’establiment d’un referent europeu amb un increment de la competitivitat internacional; i la plena transparència i reconeixement de les titulacions.

D’entre les fites a assolir en aquesta ministerial hi ha el plantejament d’una estratègia per a la mobilitat a fi que aquest procés esdevingui més efectiu per part dels actors de l’ensenyament superior, docents i estudiants, entre els estats membres.

Andorra forma part del procés de Bolonya des del 2003  i ha treballat des de llavors en la implementació de les seves recomanacions. Així, el 2008 es va aprovar la Llei d’ordenació de l’ensenyament superior, i ja s’han establert les normes sobre el sistema europeu de crèdits i sobre l’expedició del suplement europeu al títol. En l’àmbit universitari també s’han elaborat les titulacions amb crèdits ECTS i s’ha creat l’Agència Nacional de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra.

La Declaració de Bolonya estableix les bases de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior organitzat d’acord amb els principis de qualitat, mobilitat, diversitat i competitivitat. Tot el procés s’orienta, entre d’altres, en l’assoliment dos objectius estratègics: l’increment de l’ocupació i la conversió del sistema europeu de formació superior en un pol  d’atracció per estudiants i professors d’arreu del món.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *