La ministra d’Educació i Joventut, Roser Suñé, ha participat aquest divendres a la 24a Conferència permanent del Consell d’Europa dels ministres d’Educació en tant que representant del president del Comitè de Ministres del Consell d’Europa, Gilbert Saboya. La conferència ha tingut com a qüestió principal La governança i l’educació de qualitat.

Durant la trobada, els ministres i altres representants en matèria d’educació també han pogut abordar el programa d’activitats del Consell d’Europa en matèria d’educació pel pròxim bienni (2014-2015).

La ministra d’Educació i Joventut ha pronunciat un discurs en el què ha felicitat la República de Finlàndia per l’organització de l’esdeveniment. Suñé ha explicat que les prioritats de la presidència andorrana del Comitè de Ministres s’han centrat en l’educació en tots els seus aspectes, tal i com demostren les conferències i activitats que s’han dut a terme entorn d’aquest tema. Aquests sis mesos de presidència andorrana del Consell d’Europa també han permès apropar i fer conèixer aquesta organització a la població del país, segons ha valorat la titular d’Educació i Joventut.

Suñé ha volgut posar de manifest la importància d’incloure l’aprenentatge de la democràcia i del diàleg intercultural en l’educació formal, però també el fet que requereix que tots els sectors de la societat, representants politics inclosos, s’impliquin per aconseguir-ho.

La ministra també s’ha mostrat satisfeta pel fet que la recomanació per garantir una educació de qualitat, adoptada al desembre de l’any passat, es fixi sobre la necessitat de desenvolupar l’esperit crític dels joves. Aquest és un dels aspectes que pot ajudar a promoure una governança dels centres educatius més democràtica i participativa, segons ha valorat Suñé.

(Foto: S.F.G.)

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada