Suñé i Marginot exposen l’abast de les millores que es duran a terme al Lycée Comte de Foix

La ministra d’Educació i Joventut, Roser Suñé, i el delegat d’ensenyament francès al Principat d’Andorra, Michel Marginot, han visitat aquest dilluns el Lycée Comte de Foix per explicar l’abast de les obres de millora en aquesta infraestructura educativa del Principat. Suñé ha volgut agrair públicament al govern francès “la inversió de 2,5 milions d’euros per reforçar les estructures d’aquest centre i afavorir la seva qualitat educativa”.

Marginot ha concretat que els treball començaran aquest estiu i es preveu que puguin estar enllestits a la finalització del curs 2013-2014. El delegat de l’ensenyament francès ha qualificat aquestes reformes a “molt importants” i ha assenyalat que impliquen àrees com l’aïllament de l’edifici, l’interior de la infraestructura, el pati, la piscina i la cuina, entre d’altres.

La ministra d’Educació i Joventut ha posat també de manifest la importància de la inversió, que “donarà feina a les empreses andorranes” en una situació com l’actual. Suñé ha recordat també “el compromís de França amb la xarxa educativa pública de l’estat andorrà”, i en concret amb el centre educatiu que, en l’actualitat, compta amb un total de 1.480 alumnes.

Els edificis del Lycée Comte de Foix es van construir entre els anys 1972 i 1980 en terrenys cedits pel Govern i, després de l’extensió finalitzada al 2007, aquesta serà una de les inversions més importants, segons ha destacat Marginot, tant pel que fa al manteniment de les prestacions com a la modernització del centre.

El president francès i copríncep d’Andorra, François Hollande, i el cap de Govern, Antoni Martí, ja van acordar la millora de les instal·lacions del Lycée durant l’entrevista celebrada al Palau de l’Elisi el passat 26 de juliol. L’abast de la reforma i els detalls concrets de les tasques a realitzar sortiran publicades al BOPA del 16 de gener de 2013.

(Foto: S.F.G.)

TOTES LES NOTÍCIES