La ministra d’Educació i Joventut, Roser Suñé, ha explicat, aquest dimarts, que la decisió d’ajornar la implantació del Pla estratègic de renovació i millora del sistema educatiu andorrà (Permsea) a primera ensenyança és per garantir-ne una bona consolidació. La ministra ha argumentat que els sectors implicats han anat manifestant els problemes per adaptar-ho tot a temps per al proper curs, i que s’ha preferit endarrerir-ho i així assegurar un bon inici.

Així, l’any vinent es començarà a implantar el Permsea al primer curs de segona ensenyança, on ja està gairebé tot enllestit i es podrà iniciar amb bones condicions. A primera ensenyança, en canvi, després de les reunions amb els professors i assessors, s’ha decidit que es comenci a implantar, en el tercer cicle, a partir del curs 2014-2015. Després, progressivament, s’anirà baixant als cursos més petits.

Aquest nou calendari d’implantació no és una mala notícia per a la ministra, que considera que era la decisió que s’havia de prendre, vist que sinó ‘començava amb dificultats’. Per això es van tenir en compte les preocupacions dels tècnics i s’ha donat més temps per adaptar-s’hi abans de la posada en funcionament del nou sistema.

Pel que fa a les característiques del Permsea, tot i que s’han anat avançant alguns detalls, Suñé ha explicat que es desvetllarà el seu funcionament després de Setmana Santa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada