Una trentena de joves han començat aquest dilluns la seva participació en la trobada de joves ambaixadors de la pau del Consell d’Europa, que ha estat inaugurada per la ministra d’Educació i Joventut, Roser Suñé. De fet, Suñé ha explicat que hi ha dues parts: d’una banda, un seminari de joves dels països membres del Consell d’Europa que participen en el programa d’ambaixadors per la pau i de l’altra la interacció d’aquests ambaixadors amb els joves d’Andorra per conèixer millor les pràctiques del Consell, ‘sobretot en mediació de conflictes’, ha indicat.

Sota el títol El rol dels joves en la transformació dels conflictes i el diàleg intercultural ha començat aquest dilluns la trobada de joves ambaixadors de la pau emmarcada dins dels actes de la presidència d’Andorra al Consell d’Europa.

Durant dos dies una quinzena de joves de diferents països membres del Consell d’Europa i participants del programa joves ambaixadors de la pau compartiran taula i experiències amb una quinzena de nois i noies d’Andorra escollits pels comuns, ONG, el Departament de Joventut i el Fòrum Nacional de la Joventut d’Andorra (FNJA).

D’una banda, els joves ambaixadors duran a terme sessions del mateix programa sobre la mediació de conflictes. De l’altra, la presidència andorrana ha iniciat unes sessions prèvies on es promou la interacció amb els joves andorrans ‘per conèixer millor les pràctiques del Consell d’Europa, sobretot en mediació de conflictes’, ha explicat la ministra d’Educació i Joventut, Roser Suñé.

Els primers exposaran les fórmules de treball del Consell en situacions de conflicte i el rol dels joves com a mediadors, mentre que els segons donaran a conèixer les particularitats del Principat i compartiran ‘algunes pràctiques que es treballen als comuns o les escoles en aquest àmbit’, ha manifestat Suñé.

La ministra ha destacat durant la inauguració els valors d’igualtat i justícia social que es fomenten amb aquestes activitats i la promoció de la pau i dels drets humans que caracteritza l’acció del Consell d’Europa. A més, ha celebrat la formació i el seguiment que es fa amb els joves ambaixadors de la pau en aquest àmbit, ja que, ha recordat que l’educació no només es tracta de transmetre coneixements sinó de formar persones per a que siguin ‘ciutadans actius’ i participin en la presa de decisions.

Suñé ha conclòs la seva intervenció dient que ‘la vostra empenta i la nostra experiència ens permetran tirar endavant’.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada