La ministra d’Educació i Joventut, Roser Suñé, ha reconegut que hi ha una AMPA interessada en acollir la cuina centralitzada per donar servei als alumnes amb intoleràncies alimentàries, però ha indicat que paral·lelament el Ministeri està buscant altres espais on es pugui ubicar o altres gestors interessats. Suñé ha agraït als pares i mares del centre la seva ‘voluntat’ i el seu ‘compromís’ per trobar una solució però ha manifestat que queden ‘unes setmanes per acabar de tancar el dossier’.

Tot i que la decisió sobre la ubicació de la nova cuina centralitzada s’havia de decidir per Pasqua, la ministra d’Educació i Joventut, Roser Suñé, ha reconegut que queden ‘unes setmanes’ per poder acabar de resoldre-ho.

La voluntat d’una AMPA d’acollir aquestes instal·lacions en un centre del país és una bona opció ‘si es materialitza’, ha dit Suñé. La ministra ha explicat que els pares estan acabant de fer ‘internament’ la seva valoració per decidir si poden assumir la feina que suposa atendre les necessitats dels 90 usuaris que hi ha a les escoles i què comportaria per a ells gestionar aquest servei.

Alhora, el Ministeri d’Educació està mirant espais que pot oferir per acollir la cuina i si hi ha alguna altra entitat que hi pugui estar interessada. ‘No està tancat’, ha admès la ministra, però la de l’escola ‘no ha de ser l’opció definitiva per sempre’, ha matisat. Amb tot, ha assegurat que ‘tenen possibilitat i voluntat’ però cal veure com es coordina el servei i el resultat que dóna.

Suñé ha volgut agrair a l’AMPA que ha fet aquest pas endavant ‘la seva voluntat i compromís de voler treballar’ i trobar una solució a la manca d’infraestructures per cuinar i servir el menjar per als alumnes celíacs i amb intoleràncies alimentàries.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada