La ministra d’Educació i Joventut, Roser Suñé, ha explicat aquest dilluns que els docents han fet els formacions corresponents i que arriben preparats per a l’aplicació al primer curs de segona ensenyança del Permsea. Suñé creu que s’està fent un bon plantejament metodològic perquè ‘alumnes i pares ho entenguin’ en el que és el gran repte d’aquest nou curs escolar que s’ha iniciat aquest dilluns amb ‘un escenari d’estabilitat’ pel que fa a les xifres d’alumnes.

El nou curs escolar arrenca enguany amb la novetat de la implantació del Pla estratègic de renovació i millora del sistema educatiu andorrà (Permsea) al primer curs de segona ensenyança i, amb ell, la introducció de les tauletes electròniques.

La ministra d’Educació i Joventut, Roser Suñé, ha declarat que ‘el cos docent que directament hi treballa’ arriba preparat i que ‘ha fet el suficient perquè tinguin els recursos per treballar-hi’.

Ha afegit que és evident que sempre s’hi ha de treballar i que ha d’estar en formació constant, però aquell docent que directament treballa amb l’aplicació crec que sí que garantim la preparació i continuem la formació dels altres, és un treball ininterromput’.

Segons la ministra que ‘es reivindiqui més formació, ho entenc, perquè si ets un docent inquiet sempre estàs en fase formativa, és una de les parts que va lligada a la pròpia professió’.

Escenari d’estabilitat

Pel que fa a les xifres d’escolars en aquest inici de curs 2013-2014, Suñé ha explicat que a l’espera del recompte definitiu els números mostren ‘un escenari d’estabilitat’ al voltant dels 10.700 alumnes, repartits de forma més o menys equitativa entre els tres sistemes educatius: 4.000 i escaig a l’andorrà;3.000 i escaig al francès; i 3.000 i escaig més a l’espanyol.

Roser Suñé ha dit que no han notat un traspassament d’alumnes des de l’escola espanyola a l’andorrana, tot i que, a l’espera de les xifres oficials -encara hi ha matrícules que s’han realitzat durant l’agost o de darrera hora que no estan comptabilitzades- sí que hi ha un lleuger descens d’alumnes en el sistema educatiu espanyol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada