La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura té obert el termini de sol·licitud per a subvencions de promoció del coneixement i l’ús de l’occità, aranès a l’Aran, a Catalunya, per a l’any 2018. El termini es tancarà el 23 de maig
 
El pressupost previst per a aquesta línia és de 60.000 euros, 15.000 € més que la dotació de l’any 2017. L’any passat es va donar suport a 5 projectes proposats per 4 entitats. Així, dos projectes impulsats per l’Associacion entara Difusion d’Occitània en Catalonha (ADÒC); el programa audiovisual en occità #aranésóc, que s’emet setmanalment a la cadena Betevé, i el portal de notícies Jornalet, que ofereix notícies de l’àmbit occità i de la resta del món. Altres projectes subvencionats van ser el de Viasona, de disseny del portal Trobasons, plataforma per indexar una base de dades documental i audiovisual de música occitana, que inclourà lletres de cançons, perfils d’autors i intèrprets, i també el projecte de plataforma informàtica Skoolpoint per a la gestió d’activitats de centres escolars, entre docents, alumnat i les seves famílies, adreçada a la totalitat dels centres educatius d’Aran. Finalment, cal esmentar el suport al projecte de promoció de cursos de llengua occitana (en modalitat referencial) des del nivell A1  fins al nivell C1, del Cercle d’Agermanament Occitano-Català (CAOC, que en garanteix la continuïtat d’activitats de difusió de la llengua i cultura occitanes que promou aquesta històrica entitat des de 1977.
 
Aquesta línia de subvencions forma part del conjunt d’actuacions de la Direcció General de Política Lingüística per al foment de l’occità a Catalunya, al costat del suport al Conselh Generau d’Aran per a cursos i normalització de l’aranès, o a l’Institut d’Estudis Aranesi, Académia aranesa dera lengua occitana (IEA), o les accions de foment en l’àmbit universitari per mitjà dels ajuts Interlingua, impulsada conjuntament amb la Direcció General d’Universitat. Cal recordar que els premis Llanterna Digital de curtmetratges i el programa de promoció musical Kastanya.cat, impulsats per la DGPL, s’adrecen també a obres en occità.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada