Substituts del sucre: endolcir els aliments de manera saludable

Hi ha altres opcions més saludables que el sucre (Getty images)
Hi ha altres opcions més saludables que el sucre refinat (Getty images)

Cada vegada són més les persones que busquen alternatives per a endolcir els aliments sense comprometre la seva salut. Per sort, hi ha una varietat de substituts del sucre disponibles, a l’abast de tothom, que poden ajudar a reduir el consum calòric i mantenir els nivells de sucre a la sang sota control. I és que vetllar per la salut ha de ser una prioritat, sempre.

Els substituts del sucre ofereixen una alternativa per a mantenir el gust dolç sense els efectes perjudicials associats al sucre. Alguns d’ells són:

  1. Mel: La mel és un endolcidor natural ric en antioxidants, vitamines i minerals. Tot i que conté calories, les seves propietats nutricionals la fan una opció més saludable que el sucre refinat.

  2. Estèvia: Aquest edulcorant d’origen vegetal és molt més dolç que el sucre i gairebé no conté calories. L’estèvia és ideal per a persones amb diabetis, ja que no afecta els nivells de sucre a la sang.

  3. Xarop d’atzavara: Tot i ser ric en fructosa, el xarop d’atzavara té un baix índex glucèmic, cosa que el fa adequat per a un consum moderat.

  4. Dàtils: Els dàtils són una font natural de dolçor, fibra, vitamines i minerals. Es poden utilitzar en receptes com a pasta de dàtils o trossejats.

  5. Sucre de coco: Aquest endolcidor natural té un índex glucèmic més baix que el sucre blanc i conté petites quantitats de nutrients com el ferro i el potassi.

[do_widget id=category-posts-pro-64]