L’associació Stop Violències té des d’ahir un local social per dur a terme la seva activitat. L’entitat, que va néixer fa un any, atén i dóna suport a les dones que pateixen situacions de violència de gènere en qualsevol àmbit. El local porta el nom de Caterina Yvona i no és per casualitat.

El nom del centre social s’inspira en una de les últimes dones acusada de metzines i maleficis per les autoritats andorranes, que va ser executada el 1430. Com tantes altres metzineres, així es denominava les bruixes a la edad mitjana. Caterina Yvona, que era encampadana, va ser perseguida i condemnada a mort.

Unes 80 persones es van aplegar en l´acte d´ahir organitzat per l´associació, que vol convertir el local en un lloc de trobada i suport especialment per a aquelles dones que pateixen violència en qualsevol àmbit de la seva vida.

La presidenta d’Stop Violència, Vanesa Mendoza, assegura que els casos de dones maltractades al país és molt superior al que es dedueix de les dades facilitades des del ministeri de Salut i Benestar, ja que normalment i a nivell europeu solen representar només entre un 4 i un 5% del total real.

L´associació es mostra oberta a establir vincles de col·laboració amb el ministeri de Salut. A la Fira d´Andorra la Vella, l´entitat va fer més de 60 enquestes entre dones, de forma anònima, per tal d’esbrinar quantes havien patit algun tipus de violència en l’àmbit domèstic. Més del 50% van reconèixer que havien estat víctimes d´aquests actes. El local social d’Stop Violències es troba a l’Avinguda Santa Coloma 33, a Andorra la Vella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada