Stefi Troguet, la caçadora de cims!

El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, ha rebut a Casa Comuna a l’alpinista encampadana Stefi Troguet, acabada d’arribar del Nepal després d’assolir el segon 8.000 de l’estiu, amb l’ascensió al Manaslu tot just fa uns dies.

Troguet ha explicat quina ha estat la seva experiència en aquesta darrera muntanya, que l’ha fet tornar amb un gust agredolç perquè “he viscut coses desagradables, com la mort d’una alpinista, o la massificació, que m’han fet tornar amb una visió diferent de l’esport que m’agrada, i de la vida”. Tanmateix, Troguet ha reconegut que també s’endú coses positives com “haver-me trobat força noies, amb qui compartir vivències, i haver-me trobat dos andorrans més”. D’altra banda, assegura que de les dues muntanyes, es queda amb l’experiència viscuda al Nanga Parbat, “una muntanya més tècnica, menys massificada, més pura i que vaig gaudir moltíssim per la seva duresa”.

Stefi Troguet ja pensa en el pròxim repte, que vindrà el 2020, i que estarà condicionat a l’equip que pugui tenir per fer l’expedició i als patrocinis, tot i que reconeix que “haver fet els dos 8.000 aquest estiu m’obre les portes a noves marques, que ja comencen a creure en la meva capacitat i en la meva actitud”. A Troguet li agradaria que el seu pròxim repte fos al Pakistan i poder fer dos pics en una mateixa expedició, i com ja és mostra de la seva identitat, sense oxigen i amb un somriure ben vermell als llavis. Tanmateix reconeix que el temps dirà què li permet fer i el que té clar és que “sempre vull tornar a casa, amb els meus”.