L’agència internacional Standard&Poor’s ha confirmat en A-/A-2 la nota de solvència a llarg i curt termini d’Andorra, una decisió que s’ha fet pública aquest divendres. L’avaluació manté la perspectiva negativa però continua atorgant la màxima qualificació a la valoració de transferència i convertibilitat, és a dir, AAA.

L’agència internacional ha tingut en compte diversos factors a l’hora de mantenir la qualificació. L’estabilitat política, la relativa prosperitat econòmica i el seu limitat deute públic són factors que els avaluadors han valorat com a actius del país, mentre que com a amenaces situen les dèbils perspectives de creixement, la limitada diversificació econòmica i la dependència respecte els països veïns.

L’avaluació de l’agència creditícia internacional destaca de manera molt positiva els esforços realitzats pel Govern en política pressupostària, l’estratègia d’obertura al capital estranger i l’“ambiciós” programa de reformes estructurals que s’està duent a terme.

El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha valorat el manteniment del ràting com “una bona notícia” i ha remarcat que l’agència “posa de relleu que la crisi econòmica de l’entorn i de manera particular a Espanya i França, afecta les perspectives de creixement de l’economia andorrana”. I per tant, “mentre aquests països no consolidin la seva recuperació econòmica el creixement d’Andorra queda en entredit”.

El titular de Finances i Funció Pública ha volgut també subratllar que l’avaluació “reconeix les polítiques encaminades a la redefinició del nou model econòmic i a la consolidació de l’estabilitat pressupostària”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada