L’agència de qualificació nord-americana Standard & Poor’s (S&P) manté la nota d’Andorra en BBB/A-2 atorgada el passat mes de juliol i en conserva la perspectiva estable. En la nota publicada per S&P aquest divendres a la nit, els avaluadors valoren positivament l’agenda de reformes duta a terme, la sòlida activitat econòmica del país, els bons resultats fiscals i la convergència amb els estàndards internacionals amb la consegüent visibilitat positiva d’Andorra a l’exterior, segons ha informat el Govern.

S&P adverteix que la qualificació del ràting millorarà si es culmina la negociació de l’acord d’associació amb la Unió Europea (UE). Un altre aspecte que es tindrà en compte favorablement és l’aproximació d’Andorra a institucions financeres com el Fons Monetari Internacional (FMI), que poden oferir una major estabilitat del sistema financer al Principat i que facilitarien la gestió de possibles crisis sobrevingudes. L’agència també apunta l’impacte positiu en futures avaluacions de la millora de les dades estadístiques que derivaran del Pla Estadístic per 2018-2021 aprovat pel Consell General.

La nota publicada valora l’evolució i l’avenç en els sistemes de control i de supervisió fets per l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF) i la Unitat d’Intel·ligència Financera (Uifand), tenint en compte els potencials riscos derivats de la dimensió del país i del pes que té el sistema financer en l’economia. En aquest sentit, Standard & Poor’s insisteix en la millora de les polítiques de gestió del risc de l’adopció dels estàndards internacionals i es refereix, en concret, a la qualificació provisional de ‘Largely Compliant’ que ha obtingut el Principat en relació amb els estàndards d’intercanvi d’informació a la demanda.

S&P conserva la nota atorgada el juliol passat, data en què es va millorar la qualificació del país. L’agència va valorant els avenços fets pel Govern en la resolució de l’afer BPA, ja que quan es va emetre l’avís del FinCEN, el març del 2015, la qualificació del país va baixar de BBB+/A-2 a BBB-/A-3. Actualment, ja és de BBB/A-2.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada