Standard & Poor’s rebaixa el deutre d’Espanya al nivell del d’Andorra

L’Agència Standard & Poor’s ha anunciat que rebaixa la qualificació del deute d’Espanya, Itàlia, Portugal, Àustria, França, Malta, Eslovàquia, Eslovènia i Xipre. L’estat espanyol perd la doble A i se situa al mateix nivell que Andorra, A/A-1 i Itàlia queda per sota de l’Estat andorrà i els seus bons sobirans arriben a BBB+. França ha estat la gran damnificada, ja que ha perdut la prestigiosa triple A. Un dels motius de la retallada que ha dut a terme l’agència de qualificació és el fracàs europeu per donar una resposta eficaç a la crisi de l’euro.

La baixada en la qualificació del crèdit que ha dut a terme Standard & Poor’s aquest divendres ha tingut com a màxims damnificats França i Àustria, que han perdut la prestigiosa triple A per quedar-se amb AA+. Per la seva banda, Espanya ha deixat de tenir la doble A per passar a A i s’ha quedat amb la mateixa nota que té actualment Andorra, A/A-1.

En canvi, la qualificació del crèdit italià i portuguès ha quedat per sota de la nota de l’Estat andorrà. Així els bons sobirans d’Itàlia queden en BBB+ i els de Portugal en BB-. El deute sobirà d’Andorra està qualificat en una A a llarg termini i en una A-1 a curt termini amb perspectiva negativa i amb un risc de transferència i convertibilitat d’AAA. L’informe d’Standard & Poor’s sobre Andorra, fet públic a finals de desembre, indicava que tot i que el país té una base econòmica estreta, l’economia és relativament pròspera i la consolidació pressupostària està en curs.

Amb tot, l’actual baixada en la qualificació del crèdit de nou països de l’eurozona significa d’una banda l’extensió de la crisi i de l’altra que els països afectats per la decisió d’Standard & Poors han de pagar taxes d’interés més altes als inversors, a canvi del seu deute sobirà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.