L’agència de qualificació Standard & Poor’s considera que el Govern ha respòs de manera ràpida i eficaç a la situació de Banca Privada d’Andorra (BPA), permetent així l’adopció de les mesures necessàries per arribar a una solució ordenada.

Les incerteses generades per aquest cas, no obstant, han dut a l’agència a rebaixar el ràting d’Andorra de ‘BBB/A-2’ a ‘BBB-/A-3’ i a mantenir la vigilància negativa tres mesos, durant els quals avaluarà l’impacte de les decisions adoptades per l’executiu per intentar preservar l’estabilitat del seu sector financer. Per a l’agència, el perfil risc del sector financer andorrà s’ha incrementat però destaca que els seus bancs estan “adequadament capitalitzats, amb una ràtio mitjana de liquiditat del 70% i una ràtio mitjana de solvència del 22%”

“Les autoritats andorranes han ofert, en la nostra opinió, una ràpida resposta a la situació i estan intentant estabilitzar BPA”, assenyala el comunicat d’Standard&Poor’s.

Així mateix, l’agència també vigilarà els efectes de la inestabilitat derivada del cas BPA, davant un eventual impacte en les perspectives de creixement.
S&P subratlla que l’economia andorrana va mostrar al llarg del 2014 signes d’incipient recuperació. En la nota destaca que l’ocupació neta creix per primer cop des dels 2007, l’impacte de l’obertura econòmica sobre la creació de nous negocis i la  recuperació dels visitants.

La nota confirma l’evolució positiva de l’economia i situa la previsió de creixement per a l’exercici 2015 en el 0,6%.  L’agència rebaixa dues dècimes la previsió d’increment del PIB respecte el darrer informe del 2014 a causa de la situació de BPA, però preveu creixements superiors en els següents exercicis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada