Spielberg, Pi i la sorpresa Haneke

L’Acadèmia de Hollywood ha fet públiques aquesta setmana les nominacions als Oscars. Qui té més números per ser la gran triomfadora és la producció dirigida per Steven Spielberg “Lincoln”, amb dotze nominacions, amb el mateix Spielberg aspirant a la tercera estatueta com a director, i el “Lincoln” de ficció, Daniel Day-Lewis, buscant també el seu trio d’Oscars.

La poètica i la bellesa visual de “La vida de Pi”, del director Ang Lee, amb onze nominacions, s’ha quedat a una d’atrapar “Lincoln”.

Els segueixen, després d’un camí d’èxit teatral, ‘Los miserables’ amb nominacions, entre d’altres, pels seus protagonistes, Hugh Jackman i Anne Hattaway. I amb protagonisme espanyol, amb la nominació de Paco Delgado pel seu disseny de wvestuari. El Django de Quentin Tarantino, amb la seva opció com a director i de Christoph Waltz, com a actor secundari, o la nit més fosca de Katheryn Bigelow, amb Jessica Chastain amb opcions com a millor actriu acompanyen Argo de Ben Affleck i The Master de Paul Thomas Anderson en les travesses.

Les sorpreses, però, les donen ‘el lado bueno de las cosas’ i ‘Bestias del sur salvaje’, més independents, així com Michel Haneke i el seu ‘Amor’ que no només competirà com a pel·lícula de parla no anglesa, sinó que entra també a altres categories, com millor pel·lícula, guió, direcció, o la interpretació de la seva protagonista, Emmanuelle Riva.

Per Albert R. Dot / El Tot Mataró i Maresme · Cugat Comas

TOTES LES NOTÍCIES