Sota cap bandera

Com no tenir crisi si les empreses són les primeres a enginyar mil i una formes per reduir els pagaments en impostos?

Actualment no hi ha cap pla efectiu a nivell nacional que pugui salvar un país de la fallida. Per molt que Espanya intenti solucionar els seus problemes interns, la decisió del funcionament està en dues mans. En primer lloc a les borses i en segon a les grans empreses. Quan es troba un lloc millor en el qual operar no hi ha nacionalisme que valgui.

És el que ha passat amb Apple. Si abans la frase mítica de l’economia dels Estats Units era “si General Motors va bé, Amèrica va bé”, a dia d’avui hem de dir que la frase és, “si Apple va bé, Amèrica també va bé.”

No obstant això la companyia de la poma no és el que podríem dir “patriòtica” i per aquest motiu quan va veure l’oportunitat, va traslladar gran part de la seva infraestructura a Irlanda. Malgrat que el primer ministre irlandès, Enda Kenny, hagi afirmat reiteradament que el seu país no ha ofert un tracte distintiu a Apple, la veritat és que els números parlen per si sols. La companyia portada al cim per Steve Jobs ha aconseguit estalviar el 2012 ni més ni menys que la xifra de 9.000 milions de dòlars amb les seves seus a Irlanda.

No es tracta d’evasió d’impostos sinó d’afirmar el seu patriotisme per després descobrir que realment les empreses i sobretot les grans empreses no segueixen el color de cap bandera.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció