comptes-pujolSegons publica avui Vozpópuli, fonts de la causa contra la família Pujol expliquen que se sospita que les proves que s’han remès poden ser un “fotomuntatge de la Policia espanyola”. La suposada captura de pantalla amb les dades bancàries dels Pujol no pot provenir d’una entitat bancària perquè els dígits que apareixen a la pantalla no vénen acompanyats de noms i cognoms en les entitats del Principat. En els bancs andorrans aquests dígits no tenen correspondència amb noms, el que porta a les autoritats andorranes a sospitar que es tracta d’un muntatge.batlle-pujolSegons fonts de la causa andorrana, la captura de pantalla en la qual es detallen noms, números de compte i quanties no pot haver-se extret d’un banc d’Andorra perquè les terminals de les entitats investigades no funcionen així. “Els números de compte i les titularitats es van separar fa anys en els sistemes andorrans, precisament per protegir la privacitat”, asseguren fonts d’una de les entitats bancàries consultades.

També segons Vozpópuli, les autoritats andorranes qüestionaríen el procediment policial espanyol i temen que s’hagin alterat les diligències degudes, és a dir, que en lloc d’anar des de les sospites fins a les evidències s’hagin “fabricat” evidències per confirmar les sospites. Per aquest motiu, la batlle andorrana Maria Àngels Moreno va exigir el passat 17 d’octubre als tribunals espanyols que certifiquin “si en el seu procediment hi ha un document procedent d’un banc andorrà contenint informació bancària”.

La magistrada andorrana ha demanat al jutge espanyol que li “certifiqui la data de l’aportació en actuacions de la informació i del seu origen”.

Text i imatges: Vozpópuli

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada