Sortida per detectar i identificar els rastres que deixen els animals damunt la neu

Després de l’èxit de la sortida realitzada durant l’hivern passat per descobrir els rastres de la fauna, aquest cap de setmana torna a repetir-se l’experiència. Serà diumenge, 10 de març, i l’activitat es basarà de nou en una sortida de camp a càrrec dels biòlegs David Guixé i Jordi Nicolau.

Es tracta d’una activitat de difusió del patrimoni natural organitzada pel Parc Natural del Comapedrosa, amb la col·laboració del CENMA (Centre d’Estudis de la Neu i de la Muntanya d’Andorra) de l’Institut d’Estudis Andorrans.

La sortida començarà a les 9 h, des de la caseta d’informació del parc, al dic d’Arinsal, i inclourà l’ascens per la pista i el corriol del Pla de l’Estany. Es tracta, doncs, d’una caminada de dificultat moderada. Cal portar botes de muntanya, polaines o paraneus (l’ideal és portar raquetes de neu) i roba d’abric. La sortida es donarà per finalitzada, cap a les 13h, al mateix punt d’inici.

L’objectiu d’aquesta activitat és fer una passejada per les zones més baixes de l’espai protegit, tot gaudint del paisatge hivernal, mentre es detecta, identifica i interpreta, amb l’ajuda de guies experts, els rastres (petjades, restes d’alimentació, plomes, etc.) deixats per les espècies animals que hi viuen.

“Durant la sortida anterior vam poder detectar petjades de diversos animals, com esquirols, fagines i llebres. Els participants van quedar sorpresos per la quantitat de senyals que es poden arribar a trobar sobre la neu”, afirma el biòleg Jordi Nicolau.

“Volem acostar el parc natural del Comapedrosa a tothom a través d’aquestes sortides didàctiques i divertides”, explica la consellera de Medi Ambient Jael Pozo. Durant tot l’any s’organitzen diverses activitats adreçades a descobrir la flora, la fauna i les característiques geomorfològiques del parc.

Les places són limitades. Les reserves es poden fer al telèfon (+376) 742 630 o al correu electrònic rcaritg.cenma@iea.ad.

(Foto: Comú de la Massana)