rastresEl Parc del Comapedrosa, conjuntament amb el Cenma, ha organitzat aquest matí una sortida de camp per identificar els rastres que deixen els animals a la neu. És una activitat que ja s’ha fet diversos cops perquè té molt bona acollida.

A les nou del matí el grup s’aplega per aprendre una mica de teoria i saber l’itinerari que faran pels camins del parc natural de les valls del Compaderosa. És una sortida apta per a tota la família i, de fet, avui hi havia pares amb nens petits, alguns acompanyats fins i tot amb gossos.

Poc després d’iniciar el trajecte ja troben les primeres petjades. En aquest cas molt comunes: de gossos. Però ja són bones per explicar, justament, què diferencia aquesta traça de la que faria un llop o una guineu.

Però al bosc, i més ara que ja s’apropa la primavera, s’hi pot trobar una bona varietat d’animals.

A banda de les petjades hi ha altres indicis que serveixen per identificar el pas de diverses espècies: els excrements, restes de pèl o restes de menjar. Així, per exemple, en observar una pinya rosegada es pot saber si l’autor ha estat un ocell o un esquirol.

Aquesta és ja una de les darreres sortides a la neu, però el Parc del Compedrosa ja està a punt per a acollir noves sortides a la primavera i l’estiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada