Sortida de camp per detectar rastres d’animals

rastresEl Parc del Comapedrosa, conjuntament amb el Cenma, ha organitzat aquest matí una sortida de camp per identificar els rastres que deixen els animals a la neu. És una activitat que ja s’ha fet diversos cops perquè té molt bona acollida.

A les nou del matí el grup s’aplega per aprendre una mica de teoria i saber l’itinerari que faran pels camins del parc natural de les valls del Compaderosa. És una sortida apta per a tota la família i, de fet, avui hi havia pares amb nens petits, alguns acompanyats fins i tot amb gossos.

Poc després d’iniciar el trajecte ja troben les primeres petjades. En aquest cas molt comunes: de gossos. Però ja són bones per explicar, justament, què diferencia aquesta traça de la que faria un llop o una guineu.

Però al bosc, i més ara que ja s’apropa la primavera, s’hi pot trobar una bona varietat d’animals.

A banda de les petjades hi ha altres indicis que serveixen per identificar el pas de diverses espècies: els excrements, restes de pèl o restes de menjar. Així, per exemple, en observar una pinya rosegada es pot saber si l’autor ha estat un ocell o un esquirol.

Aquesta és ja una de les darreres sortides a la neu, però el Parc del Compedrosa ja està a punt per a acollir noves sortides a la primavera i l’estiu.