Sortida a la Vall del Riu per conèixer les papallones diürnes

El proper dissabte 18 de juliol tindrà lloc una Sortida per conèixer les papallones diürnes organitzada pel CENMA, amb la col·laboració de la Societat Catalana de Lepidopterologia i el Museu de Ciències Naturals de Granollers. La sortida començarà a les 10h a les Bordes de l’Armiana situades a la Vall del Riu (punt quilomètric número 4 de la carretera de Montaup direcció al Coll d’Ordino al trencall de les Bordes de l’Armiana).

 L’objectiu d’aquesta activitat és conèixer la diversitat i la biologia de les papallones més habituals d’Andorra. Es farà un recorregut per la vall del Riu amb la intenció d’anar identificant les papallones que es vagin trobant. Amb l’ajuda dels especialistes Jordi Dantart i Jordi Jubany s’aprendrà a observar-les i a diferenciar-les, així com a conèixer les curiositats que fan, de les papallones, uns animals tant especials.

Les papallones són uns dels insectes més estudiats i observats pels científics i els amants de la natura. No és només per la seva bellesa, sinó també perquè són uns perfectes bioindicadors de l’estat de salut dels diferents hàbitats del país, ja que són molt susceptibles a tot tipus de canvis que es poden produir en el paisatge.

L’activitat és gratuïta però requereix inscripció prèvia. Per apuntar-se cal posar-se en contacte amb el CENMA per correu electrònic a cenma@iea.ad o per telèfon al (+376) 742 630.