Sortida a la vall de Soldeu per conèixer les papallones diürnes

El proper diumenge 7 de juliol tindrà lloc una Sortida per conèixer les papallones diürnes organitzada pel CENMA, amb la col·laboració de la Societat Catalana de Lepidopterologia i el Museu de Ciències Naturals de Granollers.

L’activitat s’iniciarà a les 10h del matí des del final del camí del pont de Capigol a l’aparcament al costat de l’hotel Peretol Es farà un recorregut que transcorrerà per diferents hàbitats pel fons de vall, recorrent hàbitats de prats i zones de boscos de pi negre. L’activitat finalitzarà cap a les 14h aproximadament.

L’objectiu d’aquesta sortida és conèixer la diversitat i la biologia de les papallones més habituals de les parts altes d’Andorra. La sortida anirà a càrrec dels investigadors del CENMA i dels assessors del projecte de seguiment de papallones d’Andorra (BMSAnd).

Enguany, s’explorarà una vall en la qual no s’hi fa cap itinerari de seguiment i tampoc no s’hi ha fet altres sortides d’observació de papallones, per la qual cosa presenta l’al·licient d’intentar detectar espècies poc freqüents al país i documentar-ne la diversitat lepidopterològica de la vall.

Les papallones són uns dels insectes més estudiats i observats pels científics i els amants de la natura. No és només per la seva bellesa, sinó també perquè són uns perfectes bioindicadors de l’estat de salut dels diferents hàbitats del país, ja que són molt susceptibles a tot tipus de canvis que es poden produir en el paisatge.