Sortida a la vall de Ransol per conèixer les papallones diürnes

El proper diumenge 15 de juliol tindrà lloc una Sortida per conèixer les papallones diürnes organitzada pel CENMA, amb la col·laboració de la Societat Catalana de Lepidopterologia i el Museu de Ciències Naturals de Granollers.

L’activitat s’iniciarà a les 10h del matí on acaba la carretera asfaltada de la vall de Ransol. Es farà un recorregut que transcorrerà per diferents hàbitats fins arribar al Refugi de Coms de Jan. L’activitat finalitzarà cap a les 14h aproximadament.

L’objectiu d’aquesta sortida és conèixer la diversitat i la biologia de les papallones més habituals d’Andorra. La sortida anirà a càrrec dels investigadors del CENMA i dels assessors del projecte de seguiment de papallones d’Andorra (BMSAnd).

Enguany, s’explorarà una vall en la qual no s’hi fa cap itinerari de seguiment i tampoc no s’hi ha fet altres sortides d’observació de papallones, per la qual cosa presenta l’al·licient d’intentar detectar espècies poc freqüents al país i documentar-ne la diversitat lepidopterològica de la vall.

Les papallones són uns dels insectes més estudiats i observats pels científics i els amants de la natura. No és només per la seva bellesa, sinó també perquè són uns perfectes bioindicadors de l’estat de salut dels diferents hàbitats del país, ja que són molt susceptibles a tot tipus de canvis que es poden produir en el paisatge.

L’activitat és gratuïta però requereix inscripció prèvia. Per apuntar-se cal posar-se en contacte amb el CENMA per correu electrònic a cenma@iea.ad o per telèfon al (+376) 742 630.