Aquest diumenge, 16 de març, tindrà lloc una sortida a la Bastida d’Hortons per conèixer la geologia de l’Alt Urgell. L’activitat, que anirà a càrrec del geòleg Pep Quesada, s’emmarca en el cicle que avui mateix arrenca “Parlem de Natura Protegida” que organitza l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell.

La sortida s’iniciarà a les 10 del matí des de la cinquena planta de l’Espai Ermengol on hi ha instal·lada l’exposició permanent ‘Natura de l’Alt Urgell, patrimoni i recurs’. Després de rebre les explicacions sobre la mateixa sortida, els participants hauran de desplaçar-se amb els seus vehicles fins al lloc en concret. La sortida s’allargarà fins a les dues del migdia.

Per poder participar en aquest sortida, apta per a tota la família, cal fer la inscripció prèvia, que és gratuïta, al mateix Espai Ermengol, per correu electrònic (info@espaiermengol.cat) o trucant al 973 35 15 11. Les places són limitades.

Parlem de Natura Protegida

Aquesta nova edició del cicle “Parlem de Natura Protegida” està dedicada al patrimoni natural de l’Alt Urgell, i tant la xerrada inaugural com les tres sortides que hi ha programades fan referència a les matèries il·lustrades al primer plafó de l’exposició permanent “Natura de l’Alt Urgell, patrimoni i recurs” que hi ha a la cinquena planta de l’Espai Ermengol.

El comú denominador de totes les activitats del cicle serà fer conèixer als urgellencs la gran diversitat natural de l’Alt Urgell. La diversitat climàtica, geològica, faunística i florística és un actiu que l’Espai Ermengol pretén posar en valor.

Així, avui dijous, 13 de març, tindrà lloc a les vuit del vespre la conferència inaugural d’aquest nou cicle que porta per títol Els climes de l’Alt Urgell a càrrec del climatòleg Pere Esteban.

Com ja hem explicat més amunt, aquest diumenge es farà la primera sortida. Seguiran dues sortides més: diumenge, 23 de març, a la vall d’Alinyà per conèixer la fauna de la comarca; i diumenge, 30 de març per conèixer la flora de l’Alt Urgell, als voltants de Gavarra. Ambdues sortides aniran a càrrec del naturalista urgellenc Jordi Dalmau.

Aquest cicle dóna continuïtat al que l’Espai Ermengol va organitzar l’any passat sobre els espais naturals protegits propers.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada