Sortida a Calbinyà per als joves de l’Alt Urgell

Aquest diumenge, 24 de juliol, tindrà lloc l’activitat de ‘Fem ruta i ens cuidem’ inclosa dins el programa d’oci alternatiu per a joves alturgellencs, InsomniI, amb una sortida a Calbinyà i el Camí de la Mel. Aquesta caminada de dues hores està organitzada pel servei de voluntariat europeu i el servei de salut de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, en col·laboració amb la botiga Herbes i Coses.

L’activitat anirà a càrrec de Teix Mas Ortega qui explicarà què menjar i què evitar el dia abans d’una excursió, com organitzar la nostra nutrició quan estem en ruta i quins superaliments poden millorar el nostre rendiment. En finalitzar la ruta, el voluntari europeu Artürs Rundzans conduirà una sessió d’estiraments i explicarà als joves participants diverses tècniques de relaxació.

La sortida, que és gratuïta, s’iniciarà a les sis de la tarda des d’Herbes i Coses (av. Pau Claris, 6, de la Seu d’Urgell).

Per a més informació i inscripcions es pot escriure a salut.alturgell@oficinajove.cat, trucar al 973 35 56 08, enviar un WhatsApp al 607 866 902 i seguir el Facebook de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell.

Recordem que Fem ruta són sessions formatives en ruta per diferents camins de l’Alt Urgell a través de 8 sortides. A més, a cada sortida s’inclouen continguts teòrics i pràctics diversos: Ens preparem: roba, equipament i motxilla; Com passar la nit en contacte amb la natura: elegir un indret i muntar una tenda; Ens cuidem: menjar, estiraments i tècniques de relaxació; Tècniques d’orientació a la natura: mapes, brúixoles i GPS; Primers auxilis i situacions d’emergència; Mites i llegendes locals; Fauna del Pirineu; i Flora pirinenca i els seus usos.

Els serveis de Salut i de Voluntariat Europeu de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell ha organitzat la cinquena edició consecutiva del programa Insomni que enguany sota el lema ‘100% estiu, 100% salut’ engloba prop de 40 dies d’activitats d’oci saludable adreçades als joves de la Seu i comarca per als mesos de juliol i agost.

L’Insomni d’aquest estiu s’ha programat amb la complicitat i l’estreta col·laboració del jove voluntari europeu Artürs Rundzans, així com d’altres agents del territori com Nordic Walking-Nordic Esport; Muntanya d’Alinyà, Espai Ermengol, Herbes i Coses, Parc Natural de l’Alt Pirineu, entre d’altres.

Així doncs, durant prop de 40 dies d’aquest estiu els i les joves de la Seu i comarca podran escollir les activitats ‘fem ruta’, ‘anem a córrer’, caminades en nits de lluna plena i lluna nova, així com també conversar en diferents llengües dins la proposta ‘Cafè dels idiomes’.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *