reforma-horariaEl  Departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya, juntament amb l’entitat Iniciativa per a la Reforma Horària, posa en marxa aquesta setmana un procés participatiu sobre la reforma horària. La finalitat d’aquesta iniciativa és informar a la ciutadania sobre els principals aspectes de la reforma horària, debatre els reptes i oportunitats que presenta, i recollir les seves aportacions.
 
Les sessions, que s’inicien demà dimarts 20 de setembre i finalitzen el 29 de novembre, es desenvoluparan a dotze municipis diferents: Terrassa, Barcelona, Igualada, Sort, Lleida, Lloret de Mar, Vilafranca del Penedès, Reus, Tortosa, Girona, Mataró i Esplugues de Llobregat.
 
A cada municipi s’ha establert un calendari que inclou dues sessions. La primera és una conferència informativa a càrrec d’un membre de l’associació Iniciativa per a la Reforma Horària. Mentre que la segona, que es realitza una setmana més tard, serà l’espai on es debatrà sobre els eixos en què es base la reforma, que són: ocupació i empresa; administració; educació, comerç i consum; cultura i oci, i mobilitat.
 
Els tallers de debat estan oberts a tota la població i, especialment, a agents escollits per la seva relació amb els àmbits que s’han establert com a eixos del debat.
 
Procés participatiu per a la reforma horària
 
El procés participatiu per a la reforma horària és un dels tres pilars sobre el què es fonamenta el Pacte Nacional per a la Reforma Horària. Es tracta d’un acord que pretén replantejar l’organització horària en tots els àmbits de la societat i de l’economia de Catalunya per racionalitzar progressivament els horaris quotidians.
 
Al procés participatiu, que comença ara, se sumen les actuacions que duu a terme el  Consell Assessor per a la Reforma Horària, així com  els treballs legislatius que desenvolupa el Parlament de Catalunya.
 
D’aquesta manera, es pretén millorar la qualitat de vida de la població, enriquir el teixit i la vida social i cultural del país, afavorir una millora de la formació del capital humà i, finalment, incrementar la competitivitat de la nostra economia i dels professionals catalans.
 
La reforma horària, a més, és una demanda de part de la societat civil que s’ha articulat a través de la Iniciativa per a la Reforma Horària (IRH), una entitat sense afany de lucre que es va iniciar l’any 2013 amb l’objectiu de modificar els horaris d’acord a una ordenació del temps més adaptada als estàndards europeus i a la cronobiologia de les persones.
 
Les  persones que no puguin assistir a les sessions presencials podran fer aportacions per eixos de debat  a partir del 20 de setembre a través del portal participa.gencat.cat, a l’apartat El Govern proposa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada