viSant Julià de Lòria acollirà el proper 30 de novembre la primera Trobada de microproductors de vi, que comptarà amb la presència de 44 petits cellers, incloent els quatre d’Andorra, tots ubicats a la parròquia laurediana. La jornada té per objectiu donar a conèixer el món dels microproductors, i sobretot els quatre d’Andorra, i la voluntat és que la iniciativa tingui continuïtat i es converteixi en ‘una cita obligatòria per a aquells petits cellers que es volen donar a conèixer i compartir experiències’, tal com ha indicat el director de producte i nous projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres. La jornada oferirà un espai dedicat a les ponències de diferents experts, entre els quals destaca l’enòleg Alain Graillot, el sommelier de la Fundació Bulli David Seijas, i l’acadèmica de la Reial Acadèmia Española de Gastronomia María Isabel Mijares; i un segon espai d’exposició on es podran tastar els vins mitjançant tiquets.

El Comú de Sant Julià de Lòria, amb la col·laboració d’Andorra Turisme i el suport de l’Associació de Sommeliers d’Andorra, ha organitzat la primera Trobada de microproductors de vi per al proper dissabte 30 de novembre. Es tracta d’una oportunitat per conèixer els petits productors del país i també de fora, i degustar vins d’un total de 44 cellers, que s’ha tirat endavant per donar resposta a la demanda dels quatre cellers del país.

La jornada comptarà amb dues zones diferenciades, una d’exposició i venda de vi, i l’altra més per a professionals, on tindran lloc les ponències. A la primera, oberta a tot el públic, es podran tastar els vins mitjançant tiquets de cinc euros que donaran dret a una copa i a cinc tasts. Les tertúlies tractaran sobre el procés agrícola, l’entrada del producte al celler i el repte de la distribució. A més, es comptarà amb una ponència de presentació a càrrec del reconegut enòleg Alain Graillot, el sommelier de la Fundació Bulli David Seijas, i l’enòloga i presidenta de la Reial Acadèmia Espanyola de Gastronomia María Isabel Mijares.

Andorra Turisme col·labora amb la jornada aportant la meitat del seu cost i promocionant-la a través de la campanya Andorra a Taula. La iniciativa també té el suport de l’Associació de Sommeliers d’Andorra, perquè la seva representant, Carme Segarra, assegura que els pot ajudar a difondre la seva tasca, que ‘hauria de tenir molta importància en un país turístic com Andorra’, i que és la continuació dels esforços dels viticultors i productors.

Tant des del Comú de Sant Julià com des d’Andorra Turisme han destacat que l’objectiu és que el projecte tingui continuïtat i que acabi esdevenint una cita obligada per als petits cellers que es volen donar a conèixer i compartir experiències amb els altres professionals. La previsió és que la jornada atregui entre 600 i 700 persones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada