Són els cotxes elèctrics una opció real per al present?

És freqüent veure com la tecnologia està molt més avançada que les societats. Aquesta frase que podria semblar un tòpic no ho és tant si ens preguntem quin tipus de productes es fabriquen en pols d’innovació com Sillicon Valley. En realitat, es tracta de dispositius que només una minoria molt rica podrà arribar a gaudir de moment.

És el cas dels cotxes elèctrics de Tesla. El món ni les butxaques estan preparats perquè aquests automòbils puguin de moment ser una opció de present. Amb tot, l’empresa creada per Elon Musk està fent esforços perquè els seus cotxes puguin representar una opció de futur.

Recentment Tesla ha llançat en versió web el seu navegador per a cotxes elèctrics. Es tracta d’un planificador de mapes i viatges a l’estil Google Maps, però en el qual es poden veure tots els punts de càrrega elèctrica que hi ha en una ruta i en el qual es pot veure també quant de temps es triga a recarregar la bateria elèctrica del cotxe.

De moment aquest sistema de planificació de viatges només estava disponible en els panells de control dels cotxes Tesla. Amb aquesta novetat tothom podrà fer-se una idea dels costos i el temps que es triga a realitzar un viatge amb un cotxe elèctric.

Sens dubte, no és el mateix viatjar de Barcelona a Berlín en un cotxe de gasolina que en un cotxe elèctric. Per al primer cas podem llançar-nos a la carretera sense por a trobar una àrea de proveïment, mentre que en el segon cas la planificació és vital, tot i que cada vegada són més freqüents els punts de recàrrega elèctrica.

En resum, el producte llançat per Tesla és una bona opció per començar a veure com seria la nostra vida si abandonéssim la gasolina al sector de l’automòbil.