Segons assenyala un estudi de l’empresa rastreator.com a Espanya, actualment hi ha 7,6 milions de persones que es consideren així mateixes addictes al telèfon mòbil.

Pel que sembla l’estudi, addicte seria aquella persona que passa més de 4 hores al dia mirant el dispositiu. En realitat, no és tant el temps sinó la sensació que tenim quan no disposem de bateria suficient per connectar-nos o quan no tenim cobertura.

Segons dades de Rastreator el 25,6% de la població espanyola d’entre 18 i 65 anys tindria la patologia esmentada.

En termes generals la mitjana de temps dels espanyols passen mirant el telèfon intel·ligent se situa en les 3 hores i 51 minuts. Això suposa un augment de 39 minuts respecte a l’anàlisi dut a terme l’any 2017. De fet, segons indica Rastreator, el 19% dels espanyols passa més de cinc hores al dia amb els ulls posats en la pantalla del seu telèfon intel·ligent.

Les dades són concloents: el 51% de les persones enquestades reconeix que mira el mòbil just quan es desperta i just quan va a dormir. Més preocupant encara: el 14% reconeix que mira el mòbil quan està conduint.

El que sorprèn tenint en compte que només el 25,6% es reconeix com addicte al telèfon són els següents dades: 3,7 milions d’espanyols asseguren ser incapaços de passar més d’una hora sense mirar el telèfon mentre que el 77,3% de la població reconeix que no podria viure sense mirar el seu telèfon.

En resum, probablement gairebé la totalitat de la població sigui depenent d’aquest aparell i per això hem hagut de reduir els nostres estàndards d’addicció per fer més suportable el que sembla una addicció generalitzada.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada