habitatge futur

Una casa intel·ligent que creix segons les necessitats dels seus propietaris:

– Els habitatges disposen de sistemes avançats d’eficiència energètica, smart home i han estat construïts amb un nou sistema d’edificació modular integral
– La inquietud de Solvia per la innovació es reflecteix en la promoció InnovaMaresme

Un casa que respon a les necessitats presents però que al mateix temps permet adaptar-se a les que sorgiran en el futur. No és ciència-ficció, a Solvia ja és una realitat. Solvia, en la seva aposta per la innovació, ha desenvolupat una promoció d’habitatges que són capaços d’”evolucionar” per satisfer les futures necessitats dels seus habitants. Les cases unifamiliars parteixen d’un espai inicial ampli i diàfan que es pot anar transformant i personalitzant segons el que requereixin els seus habitants. D’aquesta manera, s’aconsegueix augmentar el nombre d’habitacions, fins a un total de quatre.

Els seus habitants podran controlar els sistemes de seguretat, il·luminació, persianes i estalvi energètic amb una app a través de la seva tauleta o smartphone, gràcies a la tecnologia smart home de Loxone. Així mateix, la urbanització és a 10 minuts del mar i molt propera a les principals vies de comunicació de la zona. Disposa de zones comunes amb piscina i un hort comunitari on un jardiner conrearà aliments per als propietaris.

La promoció de 10 habitatges unifamiliars de Solvia, situada a Sant Andreu de Llavaneres (Barcelona), respon a conceptes de:

– Creixement adaptable
– Eficiència energètica
– Control dels sistemes via app
– Alta qualitat constructiva
– Projecte d’interiorisme

Els habitatges es van dissenyar fomentant al màxim la flexibilitat de la distribució futura de l’habitatge. Per exemple, la distribució de la cuina ofereix diferents alternatives, que en el futur podrà realitzar cada client i que van des de la proposta d’una cuina oberta fins a la d’una de tancada, passant per l’opció de disposar d’una cuina amb una illa central. També hi ha la possibilitat de disposar d’un àtic, de 36 m2 i amb dues terrasses, ja que l’habitatge té una reserva de sostre per poder ampliar-lo i aconseguir així la cinquena habitació de la casa. En total, cada habitatge disposa de 138 m2 útils repartits en planta soterrani, amb aparcament per a dos cotxes i espai d’emmagatzematge, planta baixa, amb jardí privat, i planta primera.

Els habitatges disposen d’un sistema actiu de climatització amb bomba de calor amb aerotèrmia, és a dir, que no utilitzen energia fòssil sinó que l’energia procedeix de fonts renovables. Per la seva banda, la climatització interior funciona mitjançant emissors d’aire climatitzat per planta i una xarxa de distribució de conductes de l’aire.

Procés constructiu

Una altra de les fites del projecte és el seu procés constructiu. Els habitatges de la promoció Solvia InnovaMaresme no s’han fet d’una manera tradicional sinó que han estat dissenyats i construïts mitjançant un procés industrial amb un nou sistema d’edificació modular integral, la qual cosa millora la seva qualitat final. Cada habitatge InnovaMaresme està format per dos mòduls industrialitzats de formigó armat d’altes prestacions i amb un elevat aïllament tèrmic. Cada mòdul, al seu torn, és independent de la resta i això evita, per tant, la transmissió directa del so i permet obtenir un millor aïllament acústic.

Solvia també vol que aquests habitatges siguin una autèntica llar i que cada propietari se’ls adapti a les seves necessitats. Amb aquesta finalitat, Solvia posa a disposició seva, de manera totalment gratuïta, un prestigiós equip d’interioristes que traçaran un projecte complet de decoració d’acord amb els gustos de cada família.

Per Solvia / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada