pinturaQuan a l’hora de pintar no aconseguiu el color desitjat, sinó que us queda massa clar o molt pàl·lid, podeu recórrer a tècniques com l’esponjat o drapejat, perquè mitjançant aquest sistema es pot aconseguir una tonalitat diferent sense alterar el color de base amb una capa transparent de vernís. En canvi, en el cas que us hagi quedat massa fosc, es pot aplicar un esponjat per sobre del color base, aclarint-ho amb dos tons de la mateixa paleta i així obtindreu un to més clar.

La pintura és de gran ajuda, però moltes vegades es taca sense voler el terra, en aquest cas cal deixar que les taques s’assequin i després netejar-les suaument amb un paper de vidre; si la pintura és a l’oli, heu d’utilitzar aiguarràs i després aigua i sabó. Poden aparèixer arrugues a la pintura quan no està correctament diluïda, i deixar imperfeccions sobre les superfícies que hem de pintar, o quan no s’ha deixat passar temps suficient d’assecatge i s’ha aplicat ràpidament una segona capa a sobre.

Per solucionar les arrugues de pintura cal esperar que s’assequin bé i després polir les zones afectades amb paper de vidre a l’aigua, fins aconseguir que la superfície torni a quedar absolutament llisa.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada