Aquest divendres, 3 de juliol, tindrà lloc a les vuit del vespre, a la sala ‘la Cuina’ del centre cultural Les Monges de la Seu d’Urgell, l’exposició del conjunt escultòric de Fernando Bravo, ‘Solitud acompanyada’.

‘Solitud acompanyada’ és un conjunt escultòric de diverses peces fetes en guix i paper de mides que van des dels 140 als 200 centímetres d’alçada. Aquest conjunt va ser projecte final de l’artista als estudis de Fosa Artística a l’Escola Llotja de Barcelona i, després, parcialment mostrat al Born de Barcelona dins la Setmana de l’Artesania de Catalunya, a l’haver estat triat per a representar a la Llotja dins el programa de Futur Excel·lent.

En paraules del propi Fernando Bravo “aquesta exposició tracta sobre un aspecte de la vida que resumeixo d’aquesta manera: de com, trobant-nos envoltats de gent a totes hores, podem sentir-nos sols, aïllats, o dit d’altra manera, de com sovint vivim una solitud acompanyada”.

L’exposició es pot visitar de dilluns a divendres de les cinc de la tarda a les nou del vespre.

Aquesta mostra obre el quart Cicle d’Art Contemporani que engloba un total de vuit exposicions diferents fins al mes d’octubre.

L’autor

Fernando Bravo García (Sabadell, 1974), és escultor i filòleg, i actualment resideix a la Seu d’Urgell, on té el seu taller d’escultura.

Va ser a Cracòvia on va tenir el seu primer taller d’escultura i va treballar amb diferents escultors locals, sobretot temes de modelat, guixos i bronzes. A Barcelona va realitzar l’especialitat de Fosa Artística a l’Escola d’Arts Llotja i va treballar al taller del mestre de talla de fusta Juan María Medina, professor emèrit de la Llotja.

Ha fet exposicions a Varsòvia, Barcelona i, el passat 2014, a Artedó durant el Festival Picurt. Té obra pública a Barcelona i Gdańsk (Polònia) i en breu a Vic, on farà una exposició reinterpretant l’obra del dramaturg polonès Tadeusz Kantor.

Aquesta és la seva primera exposició a la sala la Cuina de la Seu d’Urgell.

4t Cicle d’Art Contemporani a la Cuina

Aquest estiu-tardor, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell organitza la quarta temporada d’art contemporani que “posa en focus a l’art que surt o fuig de l’academicisme i transita per nous llenguatges i discursos, ja sigui en la pintura i l’escultura com en instal·lacions, la fotografia, els audiovisuals o inclús les performances”.

Des de l’Àrea de Cultura s’afegeix que “hem triat centrar aquests cicles en la modernitat formal i/o discursiva per tal d’apropar als veïns de la Seu d’Urgell i comarca aquestes noves formes d’expressió que, en general, concentren la seva presència a les àrees urbanes”.

Amb la inauguració d’aquesta nova edició del cicle d’art contemporani, l’Ajuntament urgellenc convida a tothom a apropar-se a l’art més actual i gaudir-ne amb total llibertat i sense complexos.

Vuit instal·lacions artístiques

El quart Cicle d’Art Contemporani a la sala la Cuina inclou un total de 8 instal·lacions artístiques diferents. A més a més de l’exposició que l’obre, seguiran set mostres més que tindran lloc fins al mes d’octubre a la sala la Cuina.

Del 4 d’agost a l’1 de setembre compartiran aquesta sala la mostra de fotografia que porta per títol 06:30+70 (Recordant Omaha) de Ferran Garcia Queralt, i la instal·lació artística Por mi kulppa de Javier Jiménez

R+R és el títol de l’exposició de pintura de Núria Riart i Carmen Ruiz que tindrà lloc del 4 al 29 de setembre.

Del 5 de setembre al 2 d’octubre Teresa Forasté exposarà la seva mostra pictòrica, Impactes, que tindrà lloc a la sala Sant Domènec.

Posarà el colofó del quart Cicle d’Art Contemporani la mostra de fotografia de Marta Belmonte Jardins Costa Brava Sud, que es podrà visitar del 2 al 30 d’octubre a la sala la Cuina.

Fora del cicle, però també de manera simultània, aquest estiu la Seu d’Urgell gaudirà de dues exposicions més com són la de pintura a càrrec de Vicente Barreira amb Pintures, que es podrà visitar del 4 al 31 d’agost a Sant Domènec; i la mostra, també de pintura, que muntaran diversos artistes sota el títol Creativitat i salut mental que restarà oberta al públic de l’1 al 23 d’agost a la sala polivalent del centre cívic El Passeig.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada