S’oficialitza la prova d’accés a la universitat per a majors de 25 anys

El  consell de ministres ha aprovat aquest dimecres el reglament de la prova d’accés als estudis d’ensenyament superior per a majors de 25 anys. El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha informat que es tracta d’una prova que la Universitat d’Andorra ja porta a terme, però aquesta aprovació permet la seva oficialització, de manera que obre la porta a que el Govern pugui negociar convenis amb altres països per tal que aquests estudiants puguin cursar els seus estudis també en universitats de fora del país.

La regulació d’aquesta prova, que ja està recollida en diversa normativa del país relacionada amb titulacions i que actualment ja es porta a terme al Principat, té com a objectiu permetre l’accés als estudis d’ensenyament superior a qualsevol institució d’ensenyament superior reconeguda pel Govern d’Andorra. També vol servir com a eina de transparència que possibiliti l’accés a l’ensenyament superior en altres països. De fet, el ministre portaveu, Jordi Cinca, ha explicat que l’aprovació del reglament dona oficialitat a la prova i permet poder negociar convenis amb altres països perquè les persones que superin la prova puguin estudiar en d’altres universitats més enllà de la Universitat d’Andorra (UdA).

La Llei qualificada d’educació estableix que tothom té dret a accedir als nivells superiors de l’ensenyament en funció de les seves aptituds, aprofitament i vocació. Així mateix, la prova d’accés per a persones més grans de 25 anys és una forma de facilitar la igualtat d’oportunitats a fi que les persones que, per diversos motius, han abandonat el sistema educatiu sense haver obtingut una titulació acadèmica adequada per accedir a l’ensenyament superior puguin fer-ho i assolir millors qualificacions acadèmiques i professionals.

Pel que fa als efectes professionals, la superació d’aquesta prova es considera equivalent al nivell de batxillerat per a l’accés als llocs de treball del sector públic que en requereixin el títol.

ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada