Ens trobem en una societat en transició en la que un retorn al passat ja no és possible. Els actuals models de producció, basats en les lleis competitives del mercat, d’un sistema econòmic, en el que la pela és la pela, comencen a ser qüestionats. Les seves conseqüències negatives són clarament visibles, en el creixent augment de la desigualtat social, de rics cada vegada més rics i pobres cada vegada més pobres.

Davant de l’actual desmuntatge de l’estat del benestar i la xacra de l’atur estructural crònic, que afecta principalment a la joventut i a persones aturades majors de 40 anys, que difícilment tornaran a trobar feina estable, hi ha persones de totes les edats, que ingènuament creuen arribat el moment de fer quelcom, per començar a redreçar aquesta societat socialment desencisada, caracteritzada pel seu negatiu tantsemenfotisme de passar de tot.

Des del Moviment Sènior, que defensa una societat per a totes les edats, centrada en les persones i no els diners, estimem que la creació imprescindible d’una nova societat, que no existeix, es podria endegar apostant per repensar els municipis, com el lloc més viable i factible, on és possible que un grup, inicialment reduït de persones socialment compromeses, capaces de superar la seva drogodependència social, estiguin disposades, traient-se la bena dels ulls, a percebre una nova realitat social emergent, ja existent, que permeti, segurament poc a poc, començar a caminar cap a nous indrets més adequats i favorables.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada