S’obre una nova convocatòria d’ajuts per al programa engega per un valor de 150.000 euros

El Govern, reunit avui en Consell de Ministres, ha aprovat, a proposta del ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, l’obertura d’una segona convocatòria del programa Engega 2017. La mesura ha estat adoptada perquè s’ha esgotat la partida de 850.000 euros destinada a la primera convocatòria abans de la data final fixada pel 15 de novembre.

D’aquesta manera, el Govern, conscient de la bona acceptació que té el programa Engega, ha volgut donar continuïtat a la primera convocatòria d’aquests ajuts econòmics per a la mobilitat elèctrica, i per a la millora de l’eficiència energètica i de la seguretat del parc automobilístic. Per aquesta segona convocatòria, el Govern destinarà una partida de 150.000 euros.

Aquesta segona convocatòria segueix les mateixes condicions que l’anterior, en la que s’han donat 166 ajuts (130 a turismes, 20 a furgonetes, i 16 a motos) i incideix en la potenciació del vehicle elèctric pur, tot i que continua subvencionant, de manera més reduïda, els vehicles híbrids endollables.

El programa Engega va néixer el 2016 com un programa de tres anys per posicionar Andorra com a país capdavanter en mobilitat elèctrica. En el seu primer any ja va assolir el tercer lloc mundial pel que fa a la quota de mercat de mobilitat sostenible, amb el 4,83%.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.