El Govern, a proposta del titular d’Educació i Ensenyament Superior, ha acordat destinar 90.000 euros a la convocatòria dels ajuts de doctorat per al curs acadèmic 2018-2019. D’aquesta dotació, 30.000 euros van destinats a nous ajuts de tercer cicle i 60.000 euros a ajuts de renovació del doctorat. Aquests ajuts van destinats a joves que vulguin iniciar i continuar la seva carrera professional en l’àmbit de la recerca mitjançant els estudis de doctorat.

Aquest any, la convocatòria presenta les següents novetats:

S’integren les convocatòries de nous ajuts de tercer cicle i d’ajuts de renovació de tercer cicle que en anys anteriors havien estat publicades separadament amb les modalitats següents:

  1. Nous ajuts de tercer cicle destinats a persones que estiguin en fase inicial dels estudis de doctorat.
  2. Ajuts de renovació de tercer cicle destinats a persones que hagin estat beneficiàries d’aquests ajuts en convocatòries anteriors.

Els ajuts de doctorat són per a una dedicació exclusiva i tenen una durada màxima d’un any. La dotació dels ajuts es concreta amb un import de 1.250 euros mensuals, fins a un màxim de 15.000 euros anuals.

En el marc d’aquesta convocatòria es preveu atorgar:

–         Dos nous ajuts per a les beques de tercer cicle destinats a persones que estiguin en fase inicial dels estudis de doctorat (modalitat 1). Poden optar-hi les persones que compleixin els requisits acadèmics que els permetin accedir a un programa de tercer cicle oficial o que cursin el primer any d’un doctorat oficial. A més a més, han de tenir la nacionalitat andorrana o la residència legal i efectiva d’una antiguitat mínima de cinc anys consecutius anteriors a l’entrada de la sol·licitud o han de desenvolupar el doctorat a ple temps i de manera presencial, a la universitat del Principat.

–          Quatre ajuts per als ajuts de renovació de tercer cicle destinats a persones que hagin estat beneficiàries d’ajuts de tercer cicle durant el curs 2016-2017, o que hagin renovat per primera vegada l’ajut durant el curs 2017-2018 (modalitat 2), i que no hagin superat la durada total màxima de tres anys de doctorat, a comptar de la formalització de la primera matrícula de doctorat.

La convocatòria de nous ajuts es publicarà al BOPA i a la pàgina web www.ensenyamentsuperior.ad/recerca i a www.tramits.ad/plecsdebases es pot consultar el detall de la informació i les indicacions per presentar les sol·licituds.

El termini de presentació de les sol·licituds es tanca el divendres 29 de juny del 2018, dins de la franja horària d’obertura al públic del Servei de Tràmits del Govern d’Andorra.

Per a més informació, adreceu-vos al Departament d’Ensenyament Superior, Recerca i Ajuts a l’Estudi. Edifici El Molí · Av. Rocafort, 21-23 · AD600 Sant Julià de Lòria Principat d’Andorra.

Tel. (00376) 743 300

recerca@govern.adhttp://www.ensenyamentsuperior.ad/recerca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada