S’obre la convocatòria perquè creadors i investigadors del país puguin fer estada a la residència Faberllull Olot

La residència Faber Olot
La residència Faber Olot on els joves hi faran l’estada (Wikimedia Commons)

S’obre una nova convocatòria de dues places perquè creadors andorrans puguin fer a estades individuals a Faberllull Olot, després dels bons resultats obtinguts en les darreres edicions. El Ministeri de Cultura, Joventut i Esports torna, així, la possibilitat als creadors i investigadors d’Andorra de fer estada a la residència olotina de la xarxa Faber, gestionada pel Govern d’Andorra i l’Institut Ramon Llull, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olot.

L’objectiu de la iniciativa és consolidar i afavorir la mobilitat dels creadors i investigadors d’Andorra entre la xarxa de residències perquè puguin aprofitar-se’n de la mateixa experiència que els estadants de la homòloga andorrana, intercanviar coneixement i experiència en el seu àmbit i crear sinergies i col·laboracions.

El període de presentació de candidatures per a la selecció de creadors i investigadors dels àmbits de les arts, les ciències i les humanitats que vulguin fer una estada individual a Faberllull Olot estarà obert des d’avui dimecres i fins al 25 de març i la durada de les estades és d’una setmana, del 3 al 10 de juny.

La convocatòria va dirigida als creadors que necessitin un espai i un temps de treball productiu per a desenvolupar un projecte que segueixi les línies de treball i pensament següents: aportació i innovació, interdisciplinarietat, talent i excel·lència, internacionalització i diplomàcia cultural i retorn social i cultural.

Es poden presentar les persones de nacionalitat andorrana o residents legalment establerts a Andorra, les quals hauran de fer una proposta de dues activitats, com a mínim, a realitzar durant els vuit dies de l’estada. Les persones que n’estiguin interessades han de presentar la seva candidatura emplenant el formulari que trobaran a la web de Faber i entregar també la documentació requerida.

Faberllull Olot és una residència oberta a tot tipus de disciplines relacionades amb les arts, les ciències i les humanitats. Per tant, s’hi poden presentar escriptors, traductors, guionistes, dramaturgs, actors, músics, cineastes, fotògrafs, artistes, crítics, historiadors, filòsofs, sociòlegs, antropòlegs, periodistes, científics, investigadors, biòlegs, ecòlegs, economistes, advocats i tota mena de professionals que vulguin treballar-hi en els seus projectes uns dies fora de les dates en què hi ha estades temàtiques.

TOTES LES NOTÍCIES