El Govern va aprovar dimecres passat el Pla rector de la cooperació internacional 2017, que estableix la política del Govern en matèria de cooperació i descriu el procediment de presentació de projectes per a subvenció pública. La convocatòria quedarà oberta a partir de dijous 6 d’abril del 2017 i les ONG andorranes podran presentar projectes per demanar subvenció fins el divendres 19 de maig del 2017. Com en anys anteriors, la subvenció màxima per projecte és de 40.000 euros i el Govern ha aprovat un total de 250.000 euros per aquesta convocatòria.

El Ministeri d’Afers Exteriors ha organitzat una reunió informativa oberta a totes les entitats andorranes interessades, que tindrà lloc aquest dimecres 5 d’abril a les 18.30 hores a l’edifici administratiu del Govern.

El Pla rector 2017 inclou les mateixes prioritats sectorials que l’any anterior: l’educació, els grups vulnerables (infants, dones i persones amb discapacitat principalment) i el medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic amb una especial atenció a l’aigua.

Pel que fa a les prioritats geogràfiques, s’han revisat tenint en compte les llistes internacionals (PNUD, Banc Mundial i Nacions Unides) i també els països on les ONG andorranes tenen més impacte. En aquest sentit la principal novetat és la inclusió de Síria al Grup Prioritari 1. També s’afegeixen a aquest grup alguns països que estaven al grup 2 i en els quals hi ha una forta presència de la cooperació andorrana: Moçambic, Uganda, Bolívia i Moldàvia. Al grup prioritari 2 s’inclouen alguns països que estan en les posicions més crítiques de les llistes internacionals, com República del Congo, Sierra Leone, Hondures, Armènia i Ucraïna. Finalment, s’han tret alguns països dels dos primers grups prioritaris, ja sigui perquè han millorat la seva posició en les llistes internacionals o bé perquè no hi ha presència de les entitats andorranes.

A banda que els projectes puguin optar a una subvenció via convocatòria, el Ministeri d’Afers Exteriors manté subvencions de fins a 7.500 euros per a projectes internacionals més petits, que es poden sol•licitar en qualsevol moment de l’any, i ajudes de fins a 3.000 euros per a projectes d’educació per al desenvolupament i sensibilització de la societat, que es duguin a terme a Andorra.

Més informació a l’apartat de cooperació de la web del Ministeri d’Afers Exteriors (http://www.exteriors.ad/ca/afers-multilaterals-i-cooperacio/cooperacio-internacional-al-desenvolupament)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada