Avui, el Consell Departamental dels Pirineus Orientals i la Generalitat de Catalunya han fet públiques de manera simultània les seves respectives convocatòries d’ajudes per a la cooperació transfronterera dins l’Espai Català Transfronterer. 
 
Per part del Consell Departamental dels Pirineus Orientals, es publica avui a la pàgina web institucional la convocatòria 2016-2017 del Fons de suport als micro-projectes transfronterers, aprovada per la Deliberació N° CP20160307N_5 del 7 de març del 2016.
 
Per part de la Generalitat de Catalunya, el DOGC d’avui publica la Resolució  PRE/1269/2016, de 19 de maig, per la qual s’obre la convocatòria corresponent a l’any 2016 per a la concessió de les subvencions pluriennals Eurodistricte per al desenvolupament de projectes de cooperació a l’Espai Català Transfronterer.
 
La convocatòria de la Generalitat de Catalunya està dotada de 80.000 €. El Consell Departamental dels Pirineus Orientals convoca ajudes fins a 100.000 €.
 
Des de l’any 2006, el Consell Departamental dels Pirineus Orientals i la Generalitat de Catalunya (a través de la Casa de la Generalitat a Perpinyà i la Delegació del Govern a Girona) efectuen un treball coordinat sobre cooperació transfronterera. Aquesta  iniciativa es va manifestar en la firma el mateix any i la posterior renovació el 2015  d’un Conveni de Cooperació Transfronterera entre les dues institucions.
 
L‘any 2008, com a conseqüència d’aquest acord, es va crear un fons anual per a la promoció de microprojectes en el marc de l’Eurodistricte de l’Espai Català Transfronterer.
 
La voluntat d’aquest fons és impulsar les relacions entre institucions locals i entitats, així com l’execució de projectes en el conjunt del territori transfronterer conegut com a Espai Català Transfronterer i constituït per les comarques gironines i el Departament dels Pirineus Orientals, amb l’objectiu comú d’oferir més oportunitats i serveis al prop del milió d’habitants que hi resideixen.
 
El 2015 es van presentar 27 projectes per la convocatòria de la Generalitat i 38 per la del Consell Departamental.
 
Ambdues institucions consideren que la cooperació transfronterera és l’eina prioritària  per a la construcció de l’Europa unida i forta que tots plegats desitgem.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada