El Govern ha aprovat la convocatòria d’una beca per participar al programa d’estiu de la beca Fulbright adreçat a professors universitaris.

El curs està organitzat per la Secció d’Estudis i Afers Culturals del Departament d’Estat dels Estats Units d’Amèrica. L’òrgan que gestiona la beca és el Comitè Bilateral Fulbright Andorra. Les formacions començaran el juny del 2016.

El curs és una formació intensiva de sis setmanes de l’àmbit de la civilització contemporània dels Estats Units i tracta amb profunditat temes contemporanis de la societat, l’educació, la cultura, la política i les institucions americanes. Les primeres quatre setmanes es cursaran a la universitat, les dues restants són de viatge programat.

El Comitè es fa càrrec de totes les despeses del viatge, tant nacionals com internacionals, l’allotjament i els àpats, i dóna assignacions per llibres, material i activitats culturals. S’estima que el cost total per participant és d’uns 12.000 USD més el viatge d’anada i tornada.

El període per presentar la sol·licitud s’obrirà l’endemà de publicar la convocatòria al BOPA i es tancarà el 15 de gener del 2016.

Així mateix El Consell de Ministres, a demanda del titular d’Educació i Ensenyament Superior, ha aprovat l’obertura de la convocatòria de la beca Fulbright per al curs acadèmic 2017-2018 acordat pel Comitè Bilateral entre el Principat d’Andorra i els Estats Units d’Amèrica del programa d’intercanvi d’aquesta beca.

La voluntat del Govern d’Andorra és afavorir la cooperació acadèmica per potenciar els intercanvis entre estudiants i facilitar, així, la mobilitat dels joves andorrans i contribuir en les beques d’excel·ència acadèmica. Les beques Fulbright estan destinades als titulats superiors (bàtxelor o equivalent reconegut pel Govern) que desitgen realitzar programes de Master’s o de PhD en una universitat americana en qualsevol disciplina acadèmica.

La beca és d’un import màxim de 60.000 dollars en concepte de matrícula, assignació mensual, desplaçament i despeses extraordinàries d’establiment. Els estudiants que compleixen els requisits de les bases de la convocatòria poden presentar la sol·licitud al Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior abans del 31 de maig del 2016.

Per a més informació les persones interessades es poden adreçar al Comitè Bilateral Fulbright, Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, situat a l’edifici El Molí, av. Rocafort, 21-23, a Sant Julià de Lòria, a través del correu electrònic:fulbrightandorra@govern.ad o al telèfon 743 300.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada