El Consell de Ministres ha aprovat, a proposta del ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, l’obertura de la convocatòria d’ajuts a l’habitatge de lloguer, que el 2017 compta amb una partida pressupostària de 1.400.000 euros. Les sol·licituds es podran presentar a partir del 9 de febrer i fins al 10 de març del 2017, ambdós inclosos.

Aquesta nova convocatòria ja està sotmesa a les modificacions aprovades la setmana passada per afegir els ajuts a l’habitatge al Reglament regulador de les prestacions econòmiques de serveis socials i sociosanitaris. Per tant, els sol·licitants han de complir amb els requisits establerts en la nova regulació, i els beneficiaris d’ajuts econòmics ocasionals podran accedir a aquests ajuts.

Així mateix, aquelles persones que tinguin béns immobles de propietat amb un valor inferior a 10 vegades el LECS personal anual, també podran accedir a aquests ajuts, i s’inclouen com a col·lectius prioritaris les dones en situació desavantatjosa que conviuen en una llar desestructurada i a les dones víctimes de la violència de gènere i domèstica.

Pel que fa al llindar per tenir dret a l’ajut s’ha mantingut, i el barem personal se situa en 1,2 LECS, que equival a 1.189,76 euros mensuals. Així mateix, la convocatòria estableix un import màxim del lloguer mensual que és de 600 euros per a una sola persona, 630 per a parelles i 660 per a famílies de tres persones. Aquest import no contempla els serveis afegits com calefacció, lloguer d’aparcament o aigua calenta.

La partida pressupostaria prevista per a aquesta convocatòria és de 1.400.000 per a deu mesos. En cas que les sol·licituds superessin aquest import, els ajuts s’atorgarien per ordre a les unitats familiars amb nivells d’ingressos inferiors.

Aquests ajuts s’estableixen per al període comprès entre l’1 de març del 2017 i el 31 de desembre del 2017, i se satisfan en tres pagaments trimestrals i un darrer pagament mensual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada