El  Consell de Ministres ha aprovat, aquest dimecres, l’obertura de la convocatòria 2017 del programa Renova d’ajuts per a la rehabilitació del parc immobiliari, la millora de l’eficiència energètica dels edificis i l’ús de les energies renovables. Aquesta edició compta amb un pressupost superior al de l’any passat, que arriba a 1,5 milions d’euros per a ajuts, a més de la dotació disponible per a préstecs preferents que se situa en 14,3 milions d’euros.

La convocatòria s’obrirà l’endemà de la publicació al BOPA de l’edicte, i finalitzarà quan s’exhaureixi la dotació pressupostària o fins al 15 de novembre del 2017.

El cap de l’Oficia de l’Energia i el Canvi Climàtic, Carles Miquel, ha presentat l’obertura de la convocatòria, i ha recordat que amb l’èxit assolit els darrers anys amb aquest programa, s’ha convertit en el principal instrument per al foment de l’estalvi i l’eficiència energètica i per a la implantació d’energies renovables en l’edificació.

Els ajuts que contempla el programa Renova oscil·len entre el 5 i el 30% de l’import dels projectes que s’hi vulguin acollir, en funció de la tipologia de cada actuació. S’inclouen en el programa les millores en accessibilitat, millores de la seguretat industrial de les instal·lacions existents, millores de la sostenibilitat, de l’eficiència energètica en edificis existents, a la implantació d’energies renovables als edificis existents i nous i a l’embelliment de façanes, patis i cobertes.

De la disponibilitat pressupostària d’1,5 milions per a subvencions, el 85% es destina a actuacions en edificis, i l’altre 15% a actuacions en les unitats que els integren.

D’altra banda, Miquel ha informat que aquest mateix dimecres també s’ha aprovat l’obertura de la convocatòria per a la inscripció al Registre de Tarifa de Retribució per a la generació elèctrica d’origen fotovoltaic juntament amb la modificació del Decret de les condicions de compra de l’energia elèctrica generada en instal·lacions fotovoltaiques.

Miquel ha indicat que des de la primera convocatòria, al 2011, s’han mantingut les tarifes, amb un preu de compra de 0,24€/kWh per a potencies fins a 20 kW i de 0,20€/kWh per a potencies superiors, i amb contractes de 20 anys. Aquestes condicions es van establir amb la voluntat de potenciar aquest tipus d’instal·lacions. Donada la baixada important dels preus de fabricació i l’augment de l’interès per la implantació d’aquestes instal·lacions, s’ha plantejat la necessitat de modificar la durada del període d’inscripció al registre de tarifes de retribucions.

Així, aquest dimecres s’ha aprovat mantenir les mateixes tarifes però reduir la durada del contracte de la tarifa a 17 anys en el cas de les potències de fins a 20 kW, i a 15 anys en les potències superiors. En aquesta convocatòria 375kW seran per a instal·lacions de fins 20kW, i els altres 175kW per a potències superiors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada