fotovoltaicaEl Govern ha aprovat l’obertura de la convocatòria 2015 per a la inscripció a la secció Registre de Tarifa de Retribució i del contingent de potència per a la generació elèctrica d’origen fotovoltaic de les instal·lacions integrades en edificacions i interconnectades a la xarxa de baixa tensió. L’objectiu és afavorir la implantació progressiva d’aquests sistemes renovables de producció d’energia concedint unes tarifes preferencials.

Actualment, el Registre d’Instal·lacions fotovoltaiques (RIFV) inclou 22 instal·lacions amb una potència total de 255,36 kW, i una producció estimada de 311 MWh (equivalent al consum de prop de 100 llars). D’aquestes, 11 corresponen a la convocatòria 2013, amb una potència total de 149,90kW i 7 a la convocatòria 2014, amb una potència total de 56,96 kW.

La present convocatòria permet beneficiar-se durant un període de 20 anys d’una tarifa superior a la tarifa habitual (tarifa C de les tarifes elèctriques oficials aplicables a les empreses distribuïdores). Concretament, les tarifes de retribució aplicables a les instal·lacions fotovoltaiques, s’han mantingut en relació a altres anys, i són les següents:
– 24 cèntims d’euro/kWh, per a les instal·lacions fotovoltaiques amb una potència màxima igual o inferior a 20 kW (RTR 1)
– 20 cèntims d’euro/kWh, per a les instal·lacions fotovoltaiques amb una potència màxima superior a 20 kW (RTR 2).

Les condicions de la convocatòria són les següents:

La quota de potència màxima corresponent per a aquesta convocatòria és de 725 kW, repartida de la manera següent:
– 425 kW per a les instal·lacions fotovoltaiques amb una potència màxima igual o inferior a 20 kW
– 300 kW per a les instal·lacions fotovoltaiques amb una potència màxima superior a 20 kW.

Les sol·licituds s’han d’adreçar, degudament formalitzades, al Servei de Tràmits del Govern, situat a l’edifici administratiu del Govern, situat al C Prat de la Creu, 62-64, AD500 Andorra la Vella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada