El proper divendres, 1 de febrer, s’obre el termini per presentar les sol·licituds d’accés a una de les parcel•les dels horts socials municipals, situats a l’Horta del Valira de la Seu d’Urgell. Les persones interessades podran presentar la seva sol•licitud fins al proper 20 de febrer al Consorci d’Atenció a les Persones, situat al centre cívic El Passeig (primera planta) de la nostra ciutat.

Els requisits que cal complir per a poder optar a un dels horts socials són: tenir 65 anys o més; estar empadronat al municipi de la Seu d’Urgell; no tenir cap treball retribuït, i no cultivar cap altre hort. L’ús de les parcel·les és a títol personal. En el moment de tramitar la sol·licitud caldrà que els interessats presentin el justificant de la pensió de jubilació.

La selecció dels beneficiaris d’entre totes les sol·licituds presentades es formalitzarà de dues maneres: per ordre de sol·licitud i per valoració de raons socials, en el cas que hi hagi més sol·licituds que parcel·les. Del 20 al 28 de febrer es procedirà a la seva valoració i durant el mes de març es comunicarà la resolució als interessats.

S’atorgarà una llicència gratuïta a precari per a dues temporades fins el 30 de novembre de 2014 a les persones que se’ls doni la llicència pel seu conreu.

La tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament urgellenc, Anna Vives, ha manifestat que “el projecte dels Horts ha complert l’objectiu pretès: s’ha proporcionat un espai de conreu a persones del col·lectiu de gent gran, facilitant la seva interacció i procurant que mantinguessin un estil de vida saludable. “Al mateix temps, es posa en valor una activitat pròpia de la nostra contrada. Estem estudiant ampliar el projecte a d’altres col·lectius”, afegeix.

 

Junta d’Hortolans

Les bases de funcionament dels horts socials disposen que es constituirà una junta d’hortolans, composada per tots els titulars dels horts, així com un assessor tècnic i una persona designada pel Consorci. Així s’ha procedit durant el temps de concessió anterior, i l’òrgan ha servit per resoldre dubtes i compartir experiències.

Recordem que l’Ajuntament de la Seu d’Urgell va condicionar fa un parell d’anys uns terrenys d’uns 800m2 a l’Horta del Valira, a tocar del pont de Castellciutat, per a horts socials. Aquest horts disposen d’un total de 20 parcel·les de 35m2 cadascun i van ser condicionats per la brigada municipal d’obres i pel servei municipal de parcs i jardins.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada