skodaCaracterístiques

L’Skoda Spaceback es caracteritza per un exterior de disseny modern, dinàmic i esportiu. Vist de lateral recorda un cupé i des del darrere sorprèn el disseny del vidre que segueix la línia del sostre amb la llum de frenada en la part superior integrada a l’aleró.

Un detall interessnt és el dels vidres enfosquits de la part posterior del vehicle, que tenen com a missió protegir del sol els passatgers, a la vegada que es té una major sensació de privacitat.

A l’interior, el quadre de comandaments destaca pel seu disseny pràctic i de clara lectura.

El volant, de tres radis, és multifunció, amb control de la ràdio i el telèfon. A més a més, té un disseny esportiu, que es realça amb la presència de detalls cromats.

Just davant del pom de canvi de marxes hi ha un útil i pràctic compartiment multimèdia, un espai òptim, per exemple, per transportar el telèfon mòbil.

En general, l’habitacle destaca per la gran amplitud en totes les places, amb un maleter amb una capacitat de 415 litres.

 

Motor

El vehicle està disponible amb tres motoritzacions a benzina i dues diesel. Són aquestes:

Benzina

· 1.2 TSi de 85 cavalls. Velocitat màxima de 183 km/h i consum combinat de 5,1 litres.

· 1.2 TSi de 105 cavalls. Velocitat punta de 195 km/h i consum mixt de 5 litres.

· 1.4 TSi de 122 cavalls. Velocitat màxima de 206 km/h i promig de consum de 5,8 litres.

Dièsel

·1.6 TDi de 90 cavalls. Velocitat màxima de 184 km/h i consum mixt de 5,2 litres.

·1.6 TDi de 105 cavalls. Velocitat màxima de 190 km/h i consum de 4,4 litres.

 

Seguretat

L’Spaceback incorpora fars de xenó de gran eficiència i també s’hi inclou la funció ‘Corner’, gràcies a la qual s’il·lumina l’àrea de gir.

En relació amb la carrosseria, la de l’Skoda Spaceback és monocasc d’alta durabilitat, amb la part frontal i posterior especialment dissenyada per tal que xucli la màxima energia en cas de col·lisió.

El vehicle també incorpora control electrònic d’estabilitat ESC, que permet un total control del vehicle en condicions de lliscament. Aquest sistema actua conjuntament amb el sistema de frenada ABS.

Tot plegat, es complementa amb sis coixins de seguretat equipats de sèrie.

Per El Tot Granollers / ACPG – Redacció