Skoda Rapid

Característiques

L’Skoda Rapid és un turisme amb carrosseria de cinc portes. Les dimensions són un tant inferiors a les d’un Skoda Octavia, tot i que l’interior és equiparable.

Un dels elements que més destaca d’aquest vehicle és la capacitat del malater. Amb 550 litres de capacitat, estem parlant d’un dels maleters més grans del seu segment.

A l’exterior, l’Skoda Rapid se’ns presenta com un vehicle discret, sense grans estridències ni elements que cridin especialment l’atenció. Lluny de ser una característica negativa, aquesta circumstància és tradueix en elegància.

A l’interior, l’Skoda Rapid és confortable i ampli. El quadre de comandame presenta una imatge funcional, sense artificis i pràctica.

Pel que fa a l’equipament, totes les opcions compten de sèrie amb aire condicionat, seient del conductor amb ajustament en altura, tancament centralitzat i comandament d’obertura a distància.

 

Motor

L’Skoda Rapid permet triar entre quatre propulsors, tres a benzina i un dièsel.

Les opcions a benzina són aquestes:

1.2 de 75 cavalls, velocitat màxima de 175 km/h, acceleració de 0 a 100 en 13,9 segons i promig de consum de 6,1 litres.

1.2 de 85 cavalls. Velocitat punta de 183 km/h, acceleració de 0 a 11 en 12 segons i consum mitjà de 5 litres.

1.2 de 105 cavalls. Velocitat màxima de 195 km/h, acceleració en 10 segons i mig i consum mixt de 5 litres.

En dièsel, de moment l’única possibilitat és l’1.6 TDi de 105 cavalls, que acredita una velocitat punta de 190 km/h, una acceleració de 0 a 100 en 10 segons i mig i un consum mitjà que no arriba als 4 litres als 100 quilòmetres.

 

Seguretat

Alguns dels elements de la seguretat de l’Skoda Rapid són: cinturons posteriors de tres punts, coixí frontal per al conductor i el passatger, coixins de seguretat de cap i laterals, al davant i al darrera.

L’antibloquejament de frens i l’assistència a la frenada també s’equipen de sèrie en totes les opcions. Aquest és el cas, també del control d’estabilitat i del de tracció.

Per El Tot Granollers / ACPG – Redacció

TOTES LES NOTÍCIES