Skoda Octavia

Característiques

Arriba la tercera generació de l’Skoda Octavia. Creix en dimensions respecte del seu predecessor i això es tradueix en un interior més ampli, fet que es reflexa especialment en un major espai per a les cames. També creixen les dimensions del maleter, que augmenta en 30 litres fins als 590, ampliables. Un espai, sense dubte, considerable.

La carrosseria de l’Skoda Octavia comparteix elements amb el Volkswagen Golf, del mateix grup. Això es plasma no tan sols en l’estructura sinó que també en els acabats interiors i en la instrumentació.

L’exterior del nou Skoda Octavia ens mostra una berlina elegant, de línies suaus i harmonioses, amb un interior acord amb el que percebem a primera vista, on abunden petits detalls que fan de la conducció una gran experiència. En aquest sentit, cal parlar del suport multimèdia, del compartiment per les ulleres de sol sobre el cap, i dels diferents espais d’emmagatzematge i suports.

Per tal de facilitar-ne la conducció, segons la gamma, es pot comptar amb l’assistent automàtic d’estacionament. Més endavant, es preveu que el vehicle pugui incorporar un sistema de reconeixement de senyals de trànsit.

 

Motor

La gamma de propulsors del nou Skoda Octavia està integrada per tres motors a benzina i dos dièsel.

Les opcions a benzina són l’1.2 TSI de 105 cavalls (196 km/h i consum mig de 5 litres), l’1.4 TSI de 140 cavalls (215 km/h i consum mig de 5,3 litres) i l’1.8 TSI de 180 cavalls (231 km/h i consum mig de 6,1 litres). En dièsel, hi ha dos propulsors: l’1.6 TDi de 105 cavalls (194 km/h i promig de consum de 3,8 litres) i el 2.0 TDI de 150 cavalls (218 km/h i promig de consum de 4,1 litres).

 

Seguretat

L’Skoda Octavia pot incorporar sistemes innovadors en matèria de seguretat com és la funció d’assistent a la frenada d’emergència, l’assistent de manteniment de carril o el detector de fatiga.

Altres elements de la seguretat són els nou coixins de seguretat i els cinturons de tres punts d’ancoratge.

També cal parlar dels controladors d’estabilitat, de tracció, de velocitat, a més de la distribució electrònica de frenada i dels fars antiboira, en tots els models de la gamma.

 Per El Tot Granollers / ACPG – Redacció