Ski Andorra ha iniciat una campanya per difondre les regles bàsiques per a la pràctica de l’esquí de muntanya als dominis esquiables, ja que en les darreres temporades han notat un increment dels practicants d’aquesta modalitat a les pistes. Amb aquests consells, Ski Andorra té per objectiu afavorir la convivència entre l’esquí alpí i l’esquí de muntanya.

Ski Andorra recorda que les pistes dins els dominis esquiables no estan abalisades per a la pràctica de l’esquí de muntanya i que, per tant, són els usuaris que practiquen aquesta modalitat els que tenen la responsabilitat de conèixer les regles bàsiques, recordar-les i posar-les en pràctica.

En aquest sentit, Ski Andorra recorda que preferentment s’ha de circular fora de la pista, però, en cas de no fer-ho, s’ha d’anar pel lateral, en fila índia i vigilant especialment als canvis de rasant. A més, s’han de consultar les indicacions relatives a la meteorologia i l’estat de les pistes per saber quines estan tancades i els riscos específics de cada moment, i informar-se dels treballs corresponents a l’explotació (manteniment, desencadenaments d’allaus, etc.).

D’altra banda, per seguretat i higiene, no és permès de portar gossos a les pistes abalisades durant les hores d’explotació de les estacions. I finalment, Ski Andorra indica que l’esquiador de muntanya és el responsable de la seva pròpia seguretat, tant a la pista com fora de la pista, i està obligat a respectar les normes establertes reglamentàriament.

La difusió d’aquestes regles de comportament es farà mitjançant les diverses plataformes digitals (pàgines webs i xarxes socials). També s’han imprès pòsters que s’han repartit pels sectors de les estacions perquè la informació arribi al màxim de persones possible.

2 comentaris

  1. Informo als esquiadors de muntanya que l’esquí de muntanya es practica a la muntanya. Els esquiadors d’esquí alpí paguem un forfet molt car perque no ens toquin els c…. una colla de personatges amb malles com si fossin supermans. Si no us agrada que us passin a tocar, pujeu a Sorteny o a la Coma de Jan o a 3234 indrets on podreu gaudir de la natura practicant un esport collonut (jo ho faig)

  2. S’informarà als esquiadors que les persones que fan esqui de muntanya I RESPECTEN AQUESTES NORMES BÀSIQUES no són piquets en moviment?? No es el primer cop que esquiadors passen a tocar d’algun practicant d’esquí de muntanya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada